Председателят на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски прие днес символичния

...
Председателят на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски прие днес символичния
Коментари Харесай

Тол-системата е напълно изградена и днес е предадена на пътната агенция

Председателят на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски одобри през днешния ден символичния ключ на Електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, от изпълнителя на плана за планиране, създаване и въвеждане на системата " Капш Трафик Солюшънс ", заяви пресцентърът на организацията. От през днешния ден АПИ посредством Националното тол-управление ще оперира електронната система и в частта за тол-таксуването, а освен за електронните винетки, както беше досега.

За работата си тол-системата ще разчита на 100 новоизградени и 100 преоборудвани стационарни контролни точки. За останалите 95 съществуващи контролни точки, на които са инсталирани трафик камерите на АПИ, следва преоборудване с лазерни скенери и камери. Срокът по контракта с изпълнителя е до февруари 2020 година

От 20 август ще стартират работа 4 демонстрационни центъра на Националното тол-управление, в които превозвачи и всички заинтригувани ще могат да тестват издаването на маршрутни карти - така наречен ръчно тол-деклариране, заяви членът на управителния съвет на АПИ с сектор въвеждане на тол-системата проф. Олег Асенов. Те ще са в София, Пловдив, Варна и Русе и ще са отворени всеки работен ден от 14 до 18 часа.

От през днешния ден стартират действителните проби на системата, която обгръща към 6 хиляди километра пътища, като ще се употребяват тестови цени. Целта е изпитванията да са дружно с превозвачите. Председателят на Сдружението на автобусните превозвачи Васил Пиронков удостовери готовността на транспортния отрасъл да взе участие в тестванията на тол-системата. " Това е тест, който ще ни даде изясненост за три неща – с какъв брой ще се оскъпи транспортната услуга, дали това ще повлияе на цената на транспортираните артикули и надлежно какви доходи ще постъпят в страната, с цел да има финансиране за пътната инфраструктура ", уточни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР