Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева ще се кандидатира

...
Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева ще се кандидатира
Коментари Харесай

Ива Митева пак ще е кандидат за депутат, но за последно

Председателят на 46-ото Народно заседание Ива Митева ще се кандидатира за народен представител и на идващите парламентарни избори от листите на " ИТН ", само че това ще бъде за финален път. Тя няма да става и член на партията. Това стана ясно от нейно изявление пред публицисти на брифинг в Народното събрание.

" Да, още веднъж ще се кандидатирам от листите на Има Такъв Народ. Отдавна познавам тези хора. Няма да стана член на партията ", сподели тя.

" Имах съмнения дали да се занимавам с политика. Вероятно и вие на мое място щяхте да имате съмнения. Наистина в профил нещата наподобяват доста по-различни, само че ми се коства, че би трябвало да опитам за финален път. Винаги съм считала, че депутатите би трябвало да имат по 2-3 мандата, тъй като считам, че в случай че не можеш да дадеш нищо от себе си, няма да го направиш и на 10-ия мандат ", безапелационна бе Митева.

Тя не има намерение да употребява и защитата на НСО, каквато й се поставя, откакто мандатът й завърши.

" Не мисля да употребявам защита. Това обсъждахме и през днешния ден с сътрудниците, питах дали би трябвало да имам защита поради опасността, отговорът беше не, тъй че най-вероятно от на следващия ден няма да бъда с защита ", изясни парламентарната шефка.

" Приехме съвсем всички ратификации, в това число отчета на краткотрайната комисия, както и да се внесе отчета на комисията по проверка през вчерашния ден. Тези дни бяха потребни и мисля, че свършихме добра работа. Приехме бюджета и дадохме 16,5 млн. лева повече за просвета. Дадохме в допълнение 70 млн. за земеделие, 70 млн. за туризъм, 60 млн. лева за мигрантски напън, към 100 млн. лева за общините. Бяхме подложени на критика, че сме се забавили с правенето на комисиите, само че когато одобряваме разпореждания под натиска на Неправителствени организации и не познаваме процедурите, нормално се стига дотук. Направих информация - този парламент е първият, който е приел напълно нов устав. Досега постоянно се е работило върху остарелия и са се правели оферти. Така че за 15 дни успяхме да напишем напълно нов устав. Затова  и комисиите бяха основани малко по-късно ", регистрира тя.

" Отношенията в действителност бяха доста сложни. Аз като ръководител бях със свои и с непознати, трябваше да уравновесявам сред партиите на смяната и в един миг даже останах напълно сама, само че съм щастлива че отстоях на моите решения ", сподели още шефката на 46-тия парламент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР