Председателствата на най-малките държави са най-успешните, заяви днес председателят на

...
Председателствата на най-малките държави са най-успешните, заяви днес председателят на
Коментари Харесай

Юнкер: Председателствата на най-малките държави са най-успешните

Председателствата на най-малките страни са най-успешните, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той направи този коментар във връзка започващото на следващия ден председателство на Естония на Съвета на Европейски Съюз.

Все още нямам смарт телефон, не ставам за министър председател на Естония, добави Юнкер. Той посочи, че естонският министър председател Юри Ратас му изпратил покана да посети Талин с пощенска картичка.

Естония поема председателството на Съвета на Европейски Съюз

Цифровизацията би трябвало да стане част от европейската ДНК, съобщи Юнкер. По неговите думи развиването на мобилните мрежи от пето потомство (5G) ще донесе милиарди евро стопански изгоди и ще сътвори стотици хиляди нови работни места.

Българското председателство на Европейски Съюз ще донесе доходи в стопанската система, предвижда Павлова

Премиерът Ратас означи, че най-важната цел на естонското председателство е Европа да бъде по-обединена и по-силна, да откри пресечната точка сред другите ползи. Искаме свободното придвижване на данни да бъде петата независимост в Европейски Съюз, добави Ратас. По тематиката Юнкер: Оттеглянето на Съединени американски щати не е краят на съглашението за климата Юнкер прикани Чехия да премисли решението си да не приема мигранти Юнкер: Мястото на Украйна е в Европа
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР