Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен и 15 еврокомисари са в Киев

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че тя и още 15 еврокомисари са в Киев през днешния ден, с цел да се срещнат с членове на украинското държавно управление, съобщи ДПА.

" Ние сме тук дружно, с цел да покажем, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна продължава да е мощна ", написа Фон дер Лайен в " Туитър ".
 

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Очаква се ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел да дойде на следващия ден в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски , отбелязва ДПА.

Високопоставените представители на Европейския съюз реализират двудневната си аудиенция в Украйна, откакто украинското държавно управление съобщи, че чака от Европейски Съюз пътна карта за метода, по който следва да стартират формалните договаряния за участие .
Присъединяването към Европейски Съюз е извънредно комплициран развой, който включва поредност от законодателни промени и хармонизиране на националното законодателство с европейското право.

Миналото лято на Украйна бе даден статут на претендент за участие в Европейски Съюз . Очаква се на срещата в Киев европейските представители да признаят, че Украйна е отбелязала прочут прогрес в някои сфери, като да вземем за пример правосъдните промени. Очаква се също да бъдат разисквани форми на краткосрочна и дълготрайна помощ.

" Пристигнах в Киев, с цел да предам на всички украинци, които пазят страната си, най-силното обръщение на Европейски Съюз за поддръжка ", написа в " Туитър " ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР