Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, първата дама

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, първата дама
Коментари Харесай

ВВС: Урсула фон дер Лайен, Олена Зеленска и Алла Пугачова са сред 100-те жени на 2022 г.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, първата дама на Украйна Олена Зеленска, съветската певица Алла Пугачова – известна с дейната си позиция против кремълския режим, са включени в „ “ на Би Би Си.  В топ 100, като групов изразител на социална воля, са включени и иранските дами, които отрязаха косите си в символ на митинг против убийството на младата Махса Амини и потисничеството на властта. Присъстват и международни звезди от киното и музиката като индийката Приянка Чопра и американката Били Айлиш.

Олена Зеленска е включена в листата поради напъните й в отбрана на гражданските права – в това число правата на дамите, и борбата й за истината по време на съветската война против Украйна на фона на тиражираната от Кремъл дезинформация. Отбелязва се, че тя интензивно е контактувала с интернационалните издания, с цел да научи светът истината. Тя е и първата брачна половинка на задграничен президент, която приказва пред Конгреса на Съединени американски щати – с молба да бъде предоставено оръжие на страната й. Сега Олена Зеленска се занимава с стратегия за психическа поддръжка на дами и деца, потърпевши от войната. 

Урсула фон дер Лайен е показана като първата жена, която става ръководител на Европейската комисия. Отеблязва се работата й в кабинета на Ангела Меркел – тя е и първата жена в Германия, назначавана за министър на защитата. Би Би Си показва, че Урсула фон дер Лайен управлява Европейски Съюз във време, когато общността е изправена пред пандемията от COVID-19, войната в Украйна, Брекзит.  Тя бе и движещата мощ зад европейска инструкция за баланс сред половете в управленията на фирмите.

Алла Пугачова е отличена за гражданската й позиция. Посочва се, че тя няколко пъти е изразявала несъгласия с съветското държавно управление и осъди съветската инвазия в Украйна. Пугачова напусна Русия след  започването на пълномащабната война против прилежащата страна. Когато Кремъл разгласи брачна половинка ѝ Максим Галкин за „ задграничен сътрудник “, Пугачова се обърна към държавното управление с искане да включи и нея в този лист.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР