Председателката на БСП Корнелия Нинова съобщи на извънреден брифинг в

...
Председателката на БСП Корнелия Нинова съобщи на извънреден брифинг в
Коментари Харесай

Нинова се ожали от прокурорска проверка на партийни дела

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви на ексклузивен брифинг в централата на партията за прокурорска инспекция по сигнал на Кирил Добрев, по която през вчерашния ден е получила призовка. Добрев беше изключен от Българска социалистическа партия, само че възобновен като член на партията с решение на Върховния касационен съд от края на юли.

Нинова упрекна прокуратурата, че била " взела в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия " и невиждано щяла да " взема решение проблемите в Българска социалистическа партия ".

" Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя незабавно на разпит. Благосклонно е написано, че мога да си взема и юрист. Да дава на прокуратурата запис и заверени копия на стенограма и протокол от извършено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 28 август. Да връча призовки на други членове на Националния съвет да се явят на разпит, с цел да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на партията ", описа Нинова.

" Кирил Добрев идва на съвещание на Националния съвет, участва, изрича се два пъти и в този момент жали, че не е позволен на Национален съвет. Това е съответният мотив, с цел да се намеси прокуратурата в Българска социалистическа партия ", гласи обяснението на председателката.

" Няма да дава и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата. Да се снабдят със правосъдна заповед за претършуване и изземване, да заповядат, очаквам ги да ги вземат. Второ, няма да се явим на разпит. Има член на 71 от Наказателно-процесуалния кодекс, да го задвижат. Представители на правосъдното министерство да дойдат и да ни отведат наложително на разпит за какво и какво сме говорили на партийно заседание. Трето, ще сигнализираме всички вероятни европейски и български институции за това, което се случва ", закани се Нинова.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/487118476642430/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР