Председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова, не отрече, че

...
Председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова, не отрече, че
Коментари Харесай

Фаворитът за здравен министър Асена Сербезова: Мога да напускам зоната си на комфорт

Председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова , не отхвърли, че името ѝ е измежду обсъжданите като предстоящ министър на опазването на здравето.

Тя се застрахова, че занапред ще има диалози по персоналните въпроси сред бъдещите съдружни сътрудници. Добави обаче, че няма проблем да напуща зоната си на комфорт.

" Зоната на комфорт постоянно, когато аз съм я напускала, ме е водила напред. Ще пристигна един миг, в който хората ще стартират да дават на обществото. Много пъти аз съм излизала от своята зона на комфорт и знам какво е да се носи отговорност и да се работи в държавната администрация ", отговори проф. Сербезова по отношение на запитване за нейно издигане като здравен министър в мандата на " Продължаваме промяната ". 

" Дали е действителна обстановка или не, към момента е рано да се приказва, тъй като решението за състава на Министерски съвет е на съдружните сътрудници и на Народното събрание. Хората към този момент за трети път са доста чувствителни за това кой ще поеме даден бранш ", сподели още тя пред Българска национална телевизия в сряда заран.

Според нея COVID-19 е посочил проблемите на здравната система. " Отговорността е огромна към всеки един министър и на неговия екип, само че ние сме стигнали до един миг, в който всеки би трябвало да помогне, да даде заем на доверие ", продължи шефката на БФС.

" Доверието в системата беше нарушено по време на Коронавирус рецесията ", уточни тя кой съгласно нея е най-големият проблем в ръководството на епидемията в страната. И даде за образец по какъв начин реагират хората при известие за липса на някое лекарство. Тя счита, че неналичието на връзка също е било огромна спънка.

" Доверие, връзка, разбор ", така отговори тя на това по какъв начин да се работи занапред.

Сербезова не даде отговор на съответни въпроси като изясни, че би трябвало преди всяко решение да има разбор.

" Твърде късно се сещаме за някои механизми за битка с пандемията, които се прилагаха в други страни. Сега ще би трябвало да се борим с недоверието с информация ", добави тя.

" Нормално е вирусът да се трансформира, както и нашият метод, и ограниченията ", смята още тя.

" Болниците търговски сдружения - това е въпрос, който ще бъде решен от Народното събрание. Моето персонално мнение обаче е, че би трябвало да се направи деликатен разбор какви са задачите, които се чакат да се реализиран, какви са резултатите, всяко едно решение в опазването на здравето би трябвало да е надграждащо, допринасящо помощ. Трябва да сме деликатни. " Това Сербезова сподели във връзка настояването, от което Българска социалистическа партия разгласи, че няма да отстъпи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР