Председател на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева заяви, че

...
Председател на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева заяви, че
Коментари Харесай

Тошева: През последните дни повече украинци напускат България, отколкото влизат

Председател на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева съобщи, че през последните дни повече украински бежанци напущат България, в сравнение с влизат в страната.

„ Справката от тази заран демонстрира, че са влезнали към 2300 украинци, а съвсем 3700 са излезли от България. Това, което следят екипите на терен, е, че сред украинските жители има организация – сами си намират рейсове и някои излизат от България, а други излизат от хотелите (б.р. в които до момента са били настанени), отивайки в квартира, която са намерили “, добави тя.

Тошева добави и че от ден на ден украински жители стартират работа.

От на следващия ден пък стартира преместването на украинци, настанени по Южното Черноморие, във ведомствени бази в страната. То ще продължи до 1 юни.

„ Бази има в област Габрово, Варна, Бургас, София, Благоевград, Ямбол. Условията на тези бази дават отговор на минималните стандарти. Основно множеството украинци ще напущат хотелите на 30 и 31 май, като най-голямото скупчване се чака на 1 юни, а за на следващия ден броя не е толкоз огромна. Между 9:30 и 11 ч. са първите групи. Те ще бъдат осведомени “, изясни ръководителят на Държавната организация за бежанците.

Тя добави, че ще продължат да се дават помощи за децата, като пакети с памперси и мляко.

„ Всички хронично заболели и хората, които имат някаква неработоспособност да бъдат преместени до място, което е най-близко до болница за подобаващото лекуване. Майките и децата ще бъдат преместени във ведомствени бази, на първо място на територията на Бургаска област “, съобщи Тошева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР