Председател на Асоциацията на прокурорите Евгени Димитров коментира атаките срещу

...
Председател на Асоциацията на прокурорите Евгени Димитров коментира атаките срещу
Коментари Харесай

Прокурор Евгени Иванов: Няма основание за оставка на Гешев

Председател на Асоциацията на прокурорите Евгени Димитров разяснява офанзивите против прокуратурата и разкритията за намесата на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от в опита за събаряне на държавното управление.

"Редът за избиране на ръководството е посредством изборите. Редът за смяна е отново през изборите, без значение дали има предварително подаване на оставка, а не посредством метода, който се загатва в диалозите на Васил Божков ", съобщи Иванов в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

По думите му в последна сметка депутатът от левицата Александър Паунов е признал за диалог с избягалия в Дубай предприемач. Това пък приказва, че и останалите аудио записи са достоверни.

"Нямам подозрения, че и другите диалози са достоверни ", означи Евгени Иванов.

Депутатът от Българска социалистическа партия за България Александър Паунов призна, че с Божков уговарят прелом

На въпрос за какво прокуратурата разгласява записи от досъдебни произвеждане, Иванов акцентира, че желанието е да се даде опция на българските жители да видят по какъв начин работи прокуратурата и против кого се бори. Той бе безапелационен, че главното верую е да се съблюдава законът.

Прокуратурата с нови разкрития за Пламен Узунов след претърсванията в президентството

"Поне до момента аз не съм видял изборен метод от прокуратурата. Виждам в последните няколко месеца, че се работи против всички, за които има данни, че са направили закононарушение, без значение от държавното управление, президентството, Министерство на вътрешните работи ", разяснява още прокурорът.

Отрича акцията в президентството да е била силова.

"Това беше осъществено при тъкмо наставления законов ред, с позволение от съответния съд. Колегите влязоха и излязоха. В последна сметка нито е имало напрежение и суматоха, в действителност всичко е минало при напълно естествена конюнктура. Посетени са две пространства единствено ", съобщи Иванов.

И добави, че в случай, че се счита, че там могат да бъдат открити данни за следствието, няма по какъв начин сходна акция да е с авансово обявяване.

"Като правист мога да кажа, че върховенството на закона е изконно предпочитание на всеки. По отношение на апелите за оставка - не мисля, че е настоящ въпрос, тъй като не виждам никакво съображение. Главният прокурор е основен прокурор от 6 месеца насам. Същественият проблем е интензивността на основния прокурор. Активността е може би предният стадий пред успеваемостта. Наказателните производства имат времеви небосвод ", акцентира още прокурорът.

"Притеснява ме това, че желае изваждане на прокуратурата от правосъдната власт ", означи още Евгени Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР