Предричат икономическа катастрофа, ако Лондон скъса с ЕСХаосът около Брекзит

...
Предричат икономическа катастрофа, ако Лондон скъса с ЕСХаосът около Брекзит
Коментари Харесай

Богаташи бягат от Англия, депутати искат вот на недоверие на Тереза Мей

Предричат икономическа злополука, в случай че Лондон скъса с Европейски Съюз

Хаосът към Брекзит кара доста богаташи да напущат Англия и да търсят друго уместно място за живот. През 2017 година към 1000 заможни хора са се преместили в Обединеното кралство, само че 5000 са го напуснали, сочи последният отчет на организация New World Wealth.

Миграцията на богаташите приказва доста за положението на стопанската система, показва “Бизнес инсайдър ”. Ако една страна си разреши да изгуби по-заможното население, това значи, че има сериозен проблем.

“Ако погледнем към най-сериозните държавни произшествия в историята, ще забележим, че са предхождани от миграцията на най-заможните жители ”, се показва в отчета. Страни като Австралия оферират положително качество на живот, имат ниска престъпност, положително обучение и благоприятни условия за бизнес.

В момента точно тя притегля най-вече богаташи от всяка друга страна в света, демонстрира отчетът за световната миграция на хора с милиони в сметките си за 2018 година на New World Wealth. През 2017 година Австралия оглавява класацията с приток от 10 000 заможни хора. Втори са Съединени американски щати с 9000.

Сред аргументите, заради които богаташите напущат Англия, са високите налози и административните компликации пред задграничните жители, които желаят да купят парцел там. “Лондон беше най-желаното място от хората с благоприятни условия много дълго време, само че през последните няколко години наклонността е те да се насочат към Австралия ”, сочи изследването.

Британските управляващи би трябвало или да се откажат от обещаното излизане на страната от Европейски Съюз, или да одобряват неизбежната икономическа злополука, ако скъсат връзките с Европейски Съюз. Това мнение изрази френският министър на стопанската система и финансите Брюно льо Мер, съобщи ТАСС.

След като държавното управление в Лондон утвърди в сряда плана за съглашение по Брекзит, още в четвъртък сутринта няколко министри подадоха оставки в символ на противоречие с изискванията, посочени в документа.

Група евроскептици в ръководещата Консервативна партия на Англия получиха задоволително поддръжка за задействане на процедура за гласоподаване на избор на съмнение на премиерката Тереза Мей. Според в. “Дейли телеграф ” гласуването по вота на съмнение може да се състои във вторник.

Тереза Мей непосредствено прикани гласоподавателите да поддържат проекта ѝ за Брекзит в директна връзка с радиослушатели. Един от тях съобщи, че Мей би трябвало да подаде оставка и да отстъпи премиерския пост на някой по-привързан към Брекзит политик, а различен я съпостави с Невил Чембърлейн - английския министър председател от 30-те години на ХХ век, който на вятъра се опита да води политика на помиряване с нацистка Германия, с цел да избегне война. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР