Предприятия, членуващи в основните бизнес организации, се готвят да протестират

...
Предприятия, членуващи в основните бизнес организации, се готвят да протестират
Коментари Харесай

Предприятия ще протестират заради скъпия ток

Предприятия, членуващи в главните бизнес организации, се готвят да стачкуват поради високите цени на тока. Протестът е плануван за 31 януари, само че предстои на в допълнение координиране сред организациите.

Това се схваща от известие на Българската стопанска камара до медиите след извършено нощес съвещание на Асоциацията на организациите на българските работодатели, която през 2018 година ще се ръководи на ротационен принцип от камарата.

" Основна дискусионна тематика по време на съвещанието беше растежът на цените на електрическата енергия и нуждата от ефикасни дейности на българските работодатели, ориентирани към превъзмогване на задълбочаващите се проблеми ", се показва в известието.

Причината за недоволството е в това, че множеството предприятия са получили съобщение от търговците, от които купуват ток, че от 1 февруари цените на електрическата енергия се покачват доста. По данни на предприятията става дума за скок сред 30 и 60%, а в някои случаи и повече.

Наскоро затова бе извършена среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, на която е било казано и това, че има проблеми и липса на надзор на покупко-продажбите с ток на борсата, откъдето се доставят множеството предприятия. Явно набелязаните ограничения не вземат решение проблемите на бизнеса и той се готви за митинг.

Междувременно Петкова разгласи в телевизионния ефир, че се готвят промени в Закона за енергетиката, които ще вменят на Комисията за енергийно и водно контролиране да управлява протичащото се на борсата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР