Предприятие на Ford в САЩ се оказа затруднено от недостига

...
Предприятие на Ford в САЩ се оказа затруднено от недостига
Коментари Харесай

Ford спря завод заради недостиг на чипове


Предприятие на Ford в Съединени американски щати се оказа затруднено от дефицита на чипове за автомобилната промишленост
(снимка: Ford Motor Company)

Недостиг на компютърни чипове докара до прекъсването на завода на Ford в Луисвил, щата Кентъки, тази седмица. Това е най-новият случай на прекъсване на авто цех заради проблем с дефицит на чипове. Дефицитът мъчи цялата промишленост и се чака да засегне доста други фабрики за коли през идващите месеци.

В завода в Луисвил работят почасово 3800 души, които ще получават към 75% от естественото си възнаграждение по време на едноседмичното прекъсване. Фабриката сглобява Ford Escape и версията на Lincoln на Corsair.

„ Глобалният дефицит на полупроводници съставлява предизвикателство и води до спирания на производството – за международната, в това число за Ford, което може да има забележителен резултат върху работните места и стопанската система, поради значимостта на автомобилното произвеждане ”, гласи публично изказване на компанията, на което се базира.
още по тематиката
Автомобилните производители понижиха поръчките за компютърни чипове при започване на предходната година, когато пандемията „ замрази ” всички браншове по целия свят. Когато обаче продажбите на коли се възвърнаха към естествените си равнища – по-рано от предстоящото – промишлеността се оказа изправена пред дефицит на чипове.

Проблемът се утежни от увеличеното търсене на преносими компютри по време на, обясниха анализаторите от Центъра за автомобилни проучвания в Мичиган. „ Явлението е краткотрайно, само че няма да е краткосрочно ”, споделят оттова.

Проблемите евентуално ще продължат и през първите три месеца и даже по-нататък през годината. Има вяра доставките да се възстановяват през второто тримесечие. В един автомобил има приблизително сред 50 и 150 чипа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР