Предприемат се мерки за повишаване на нивото на ваксинираните срещу

...
Предприемат се мерки за повишаване на нивото на ваксинираните срещу
Коментари Харесай

Лица от шоубизнеса ще убеждават ромското население да се ваксинира срещу COVID-19

Предприемат се ограничения за повишение на равнището на имунизираните против COVID-19 измежду ромското население. За задачата стартира осведомителна акция за изгодите от ваксинирането – в нея ще бъдат включени локални водачи на мнение, лица от шоубизнеса, духовници.

До това решение се е стигнало след среща на здравните управляващи с представители на обществените посредници, персонални лекари и пациентски организации.



„ Моментът е подобаващ, в страната заболеваемостта е ниска, има всевъзможни налични ваксини. Целта е да предпазим всички българи от една бъдеща вълна. Все още битуват легенди измежду това население, те са уплашени, имат неверна визия, че ще имат един куп странични реакции, в случай че се имунизират “, изясни зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.

Той посочи, че измежду ромското население има клюки, че здравнонеосигурени не могат да се имунизират, което не дава отговор на истината.

„ Медиаторите поеха ангажимент да стартират още през днешния ден. На 10 дни ще вършим повторни срещи, за а забележим резултата от нашите дейности. Смятаме, че имунизирането би трябвало да е еднообразно прилагано за цялото население – без специфични условия за никого “, добави Златанов.

Към момента под 10% от ромското население е имунизирано най-малко с една доза. Не се плануват финансови тласъци за слагане на препарат против COVID-19. Относно ваксинирането на деца, Златанов съобщи, че няма информация малолетни да са връщани и ще ревизира проблема.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР