Предприемачът от американския щат Флорида – 29-годишният Ли Прайс, получи

...
Предприемачът от американския щат Флорида – 29-годишният Ли Прайс, получи
Коментари Харесай

Американци си купуват Lamborghini-та с помощи за коронавирус

Предприемачът от американския щат Флорида – 29-годишният Ли Прайс, получи над 1,66 млн. $ като помощи за бизнеса си, който потърпевш от ковид. Мъжът обаче похарчил дадените му от страната пари за ново Lamborghini Urus, както и за други първокласни придобивки, оповестява Business Insider.
Прайс получил парите в границите на Програмата за поддръжка на бизнеса по отношение на Коронавирус, пусната от управляващите в Съединени американски щати. Американецът оповестил, че с парите ще заплати заплати на чиновниците си, само че вместо това ги присвоил. Първата му покупка била часовник Rolex за 14 000 $, а на идващия ден платил 235 000 $ за Lamborghini Urus с мотор, разрастващ 650 к.с.


Предприемачът обаче не спрял дотук, като бързо съумял да похарчи и огромна част от останалите средства. Той оставил към 1000 $ в магазин на безценен алкохол, а 4500 $ пръснал в стриптийз-клубове и други нощни заведения. Мъжът си купил чисто нов пикап Ford F-350, както и парцел в центъра на град Хюстън.
Всички това, естествено, привлякло вниманието на управляващите и Прайс бил задържан, като са му повдигнати обвинявания за даването на лъжливи финансови доклади, а също по този начин и за противозаконни финансови интервенции.
Той обаче не е първият американец, който харчи помощите от страната за модел на италианския производител на спортни коли. Преди седмица в аналогична спекулация се забърка и различен предприемач от Флорида – Дейвид Т. Хайнс, който получи от управляващите 3,9 млн. $ за справяне с вредите, породени от пандемията. С част от парите Хайнс си купи чисто ново Lamborghini Huracan, само че също бързо бе махленски в злоупотреби и задържан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР