Предполагам, че другата седмица можем да очакваме заседание на новия

...
Предполагам, че другата седмица можем да очакваме заседание на новия
Коментари Харесай

Киселова: Ново правителство след Великден

Предполагам, че другата седмица можем да чакаме съвещание на новия ни парламент. След Великден (2-и май) може да чакаме новото държавно управление. Това сподели за " Денят ON AIR " преподавателят по конституционно право в СУ доцент Наталия Киселова.

Свидетели сме на това, че огромна част от участвалите в изборите не оспорват резултатите ", добави преподавателят по конституционно право.

По думите ѝ след конституиране на парламентарните групи, президентът може да премине към предложения за съвещания. Срокът, в който може да работи служебно държавно управление е 3 месеца плюс няколко дни. Най-дълго управлявалото такова държавно управление е 102-103 дни.
 От Обществения съвет към ЦИК желаят инспекция на машинния избор във Велико Търново
От Обществения съвет към ЦИК желаят инспекция на машинния избор във Велико Търново

Гешев да ревизира казуса с машинното гласоподаване

Ролята на новия министър-председател ще е да знае разпоредбите, само че и да възвърне престижа на Народно събрание. Евентуално понижаване на броя на депутатите от 240 на 120 не би подсигурило по-качествена работа от тяхна страна ", сподели тя.

Киселова разяснява и дали можем да приказваме за безпорядък на изборите на 4 април.

" Дали е имало безпорядък или не на изборите зависи от хората, взели участие в организацията. Имаше проблеми с разнасянето на машините, някои хора се притесняваха от пандемията. ", сподели тя.

Има непосредствени задания и отговорности, изцяло осъзнавани от президента, като сформирането на 45-то Народно заседание, посредничеството за съставяне и на държавно управление, с цел да се изнася сега плана на нова Конституция .

Това съобщи по-рано през днешния ден в студиото на БТВ в отговор на апела на Бойко Борисов Румен Радев да покаже плана си, когато. Иванова посочи и думата " посредничи " като семейства на консултациите за съставяне на държавно управление. " Това е доста виновна задача, изострена сега от здравната и икономическата рецесия. "

На въпрос за периодите за сформирането на ново държавно управление или надлежно крах на ротацията на мандатите, Иванова не даде съответни дати, само че допусна, че това може да се случи в рамките на от месец до 6 седмици . Първо би трябвало обаче да се премине през процеса на конституиране на парламентарните групи.

Категорично обаче не може, съгласно президентството, да се твърди, че се намираме в политическа рецесия . Случилото се на изборите и това, което следва в идващите дни и седмици е изцяло естествена демократична процедура , която е разказана в Конституцията, уточни Иванова.
 Общественият съвет към ЦИК не вижда воля изборите да станат лесни и налични
Общественият съвет към ЦИК не вижда воля изборите да станат лесни и налични

Хартиеното и машинно гласоподаване да бъдат разделени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР