Предполагаеми членове на наркокартели вилнеят в Мексико, подпалвайки автомобили след

...
Предполагаеми членове на наркокартели вилнеят в Мексико, подпалвайки автомобили след
Коментари Харесай

Акция срещу наркокартелите предизвиква хаос в два мексикански щата

Предполагаеми членове на наркокартели вилнеят в Мексико, подпалвайки коли след военна интервенция, ориентирана против среща на босове на банди, оповестиха управляващите в сряда. Един нарушител бе погубен и няколко задържани след хаоса в Халиско и Гуанахуато - два от най-кръвопролитните щати в Мексико.

„ Очевидно е имало среща, среща на две банди “, сподели президентът Андрес Обрадор пред кореспонденти. Пристигнаха войски, което докара до конфликти и арестуване на фигури от картела, участващи в срещата ”, сподели той, без да ги посочва.

Изгорели транспортни средства бяха оставени да блокират автомагистрали в Халиско - тактичност, употребена от незаконни групи, с цел да се опитат да предотвратят залавянето на техните членове и идването на командоси. Записи от камери за наблюдаване демонстрираха по какъв начин въоръжени мъже принуждават водач да излезе от колата му, преди да я подпалят покрай град Гуадалахара, цитадела на могъщия картел в Халиско.

Инцидентите накараха американското консулство в Гуадалахара да издаде предизвестие към жителите на Съединени американски щати в региона да потърсят заслон. Това не е първият път, когато членовете на наркокартелите сеят безпорядък като възмездие за военни интервенции против тях. През 2019 година членове на картела, ядосани от ареста на известния наркобос Хоакин „ Ел Чапо “ Гузман, започнаха масирано нахлуване в северозападния град Кулиакан, което накара силите за сигурност да го освободят. През март въоръжени мъже се сблъскаха със силите за сигурност в североизточния град Нуево Ларедо след залавянето на хипотетичен наркобос, който бързо беше предаден на Съединени американски щати. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Мексико сити / Мексико
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР