Предпазни шлемове вместо луксозни чанти започна да произвежда шивашка фабрика

...
Предпазни шлемове вместо луксозни чанти започна да произвежда шивашка фабрика
Коментари Харесай

Предпазни шлемове вместо луксозни чанти

Предпазни шлемове вместо първокласни чанти стартира да създава шивашка фабрика в Димитровград. От няколко дни предприятието напълно е преструктурирало работата си, с цел да се избави от рецесията и с цел да помогне на оптимално повече хора да се защитят. Целта е през идващите дни да се произведат близо 50 000  шлема.

До преди месец, когато всички поръчки от Италия стопират, поради рецесията с ковид, в димитровградския завод се създават хиляди първокласни чанти, които се изнасят към Ботуша, Швейцария, Франция и Белгия. 

" Италианската част от това, което произвеждаме, спря. Фабриката ни е цялостна от горната страна до долу с подготвени чанти по поръчки, само че не сме в положение да ги изпратим, тъй като към този момент в продължение на 3 седмици сътрудниците не работят. Това води до усложнения с заплащания. Вече и банките там не работят. Плащания не са постъпвали повече от 50 дни, дори към този момент ще станат 60 ", съобщи Пламен Цонев – притежател на шивашка фабрика, пред.

Продукцията по поръчка на италианските фешън компании е половината от работата във фабриката. Затова и управлението е насила да пусне част от чиновниците в отпуск. Другата половина - създават за Швейцария. Оттам поръчките не са спрели.



" Събрахме ги, когато стартира изключителното състояние и им казахме: " Когато няма работа – ще използваме първо платените отпуски и в случай че се наложи да ползвате неплатени отпуски. Фирмата поема ангажимент да изплати минимална работна заплата за два месеца на всеки един от вас ", разяснява още Цонев.

Ако рецесията продължи по-дълго, и краткотрайните ограничения, взети във фабриката, няма да могат да оставят чиновниците на работните им места. Затова управлението стартира да търси нови разновидности за избавяне в тази обстановка.

" Проблемите са доста огромни. Едно нещо обаче би трябвало да разбере всеки в България. Това е, че ние в идващите 3 до 6 месеца ще загубим нещо, всеки един от нас като обособен човек, като компания, въобще като общество. Нека създадем по този начин, че тази загуба да бъде минимизирана – предприятията да оцелеят, хората да има какво да ядат, тъй като в случай че продължи това 4-5 месеца, имайте поради, че ще стигнем и до там ", сподели Пламен Цонев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР