Предпазлив оптимизъм за глобалния растеж, въпреки изключително сложния международен контекст.Това

...
Предпазлив оптимизъм за глобалния растеж, въпреки изключително сложния международен контекст.Това
Коментари Харесай

ОИСР прогнозира скромен икономически ръст от 2.7% през тази година

Предпазлив оптимизъм за световния напредък, макар извънредно комплицирания интернационален подтекст.
Това е заключението на Организацията за икономическо съдействие и развиване в последния обзор на вероятностите пред стопанската система. След три години, белязани от следващи рецесии, от пандемията от COVID-19 до войната в Украйна, международната стопанска система е в режим на постепенно и нестабилно възобновяване, както през тази, по този начин и идната година.
Глобалната стопанска система стартира да се усъвършенства. Прогнозираме възобновяване през 2023 и 2024 година Въпреки това, в този момент възобновяване е прекомерно ниско (за) световен напредък. Икономическите знаци демонстрират известно усъвършенстване.
Матиас Корман – общоприет секретар на ОИСР 

Подемът обаче остава нежен. Рисковете вървят надолу. Предстоят ни обилни политически провокации. Има неустановеност, породена от световното влияние на продължаващата нападателна война на Русия против Украйна, както и други геополитически напрежения.Ръст на световната стопанска система с 2.7 на 100 тази година, предвижда Организацията за икономическо сътрудничество и раз – само че индикаторът е под равнището 3.4 на 100, следено през седемте години преди пандемията.За мощен и резистентен напредък следва „ дълъг път за изминаване “.Организацията показва още, че по-високите лихви ще натежат върху растежа и пазарите, до момента в който инфлацията продължава да се отразява неподходящо върху разноските на семействата. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР