Предоставянето от Германия на системата за противовъздушна отбрана IRIS-T за ...

Предоставянето от Германия на системата за противовъздушна отбрана IRIS-T за

Германия дала положителен пример как се помага на Киев

Предоставянето от Германия на системата за противовъздушна защита IRIS-T за Украйна се трансформира в позитивен образец за други интернационалните сътрудници по повод на помощта за отбранителни оръжия.

Посланикът на Федерална Република Германия в Украйна Анка Фелдхузен съобщи това на събитие, проведено от Германското сдружение за външна политика, заяви РБК-Украйна, базирайки се на Укринформ.
 Германия ще пази Киев с Противовъздушна отбрана
Германия ще пази Киев с Противовъздушна отбрана

Защита от съветската експанзия

" Предоставянето на IRIS-T в действителност стимулира други сътрудници , които също предадоха системи за противовъздушна защита, и това е един от най-положителните аспекти ", уверен е дипломатът.

Посланикът напомни, че Германия е предала IRIS-T на Украйна още на идващия ден след съветския масиран ракетен удар през октомври, и означи, че системата за противовъздушна защита се е оказала доста ефикасна .
 Пентагонът: Русия се пробва да изтощи украинските системи за Противовъздушна отбрана
Пентагонът: Русия се пробва да изтощи украинските системи за Противовъздушна отбрана

Ракетните удари са унищожили половината от енергийната система на Украйна

Фелдхузен също по този начин акцентира, че Федерална Република Германия доставя на Украйна множество оръжия, а Берлин постоянно актуализира описите с планувани доставки на оръжие.

Освен това Германия оказва помощ на Украйна да възвърне енергийната инфраструктура след противников ракетни удари - уточни дипломатът.

Припомняме ви, че по-рано през ноември Германия разкри лист с военна помощ за Украйна , който включваше, наред с другото, системи за противовъздушна защита IRIS-T SLM и бронирани коли Dingo.

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg