предостави технологично решение на Пенсионно осигурителна компания Доверие и помогна

...
предостави технологично решение на Пенсионно осигурителна компания Доверие и помогна
Коментари Харесай

ПОК „Доверие“ усъвършенства сигурността на уебприложенията си с решение на А1

предостави софтуерно решение на Пенсионно осигурителна компания „ Доверие ” и оказа помощ за реализиране на оптималната сигурност и надеждност на онлайн портала за обслужване на клиенти „ Моето Доверие “ и портала за електронни заявки за осигурителни медиатори. Проектът обгръща консолидиране на високотехнологичното решение Web Application Firewall на F5 в инфраструктурата на пенсионно осигурителната компания. С него беше осъвременена ИТ инфраструктурата, с която ПОК „ Доверие “ дава съвременни и интуитивни услуги на своите клиенти. Благодарение на това потребителите на уебприложенията на ПОК „ Доверие “ получават още по-високо равнище на сигурност на данните и усъвършенствано потребителско прекарване, а мениджърите и чиновниците на компанията могат да предотвратят редица нежелани последици от хакерски атаки.  

Михаил Семерджиев, старши управител „ ICT услуги “, А1 България, съобщи: „ ИТ сигурността придобива все по-голяма значимост за фирмите от всички промишлености. Когато става дума за пенсионно обезпечаване обаче опазването на неприкосновеността на данните има още по-висок приоритет. Радвам се, че високотехнологичните решения на А1 дават опция на корпоративните клиенти да се защищават от възходящия брой киберопасности в цифровата епоха. “   

Кирил Георгиев, изпълнителен шеф на ПОК „ Доверие “, разяснява: „ Нашата задача е да подсигуряваме сигурността и да управляваме дейно парите на клиентите на „ Доверие ”. За тази цел ние влагаме доста старания да осигурим най-удобния, сигурен и предпазен метод потребителите ни да употребяват нашите услуги. Решението за попречване на хакерски атаки против уебприложенията на компанията, което внедрихме благодарение на А1, е част от цялостната ни политика в тази сфера. “  

А1 предлага в поддръжка на предотвратяването на хакерски атаки към уебприложения. Технологичното решение филтрира трафика сред уебуслугата и интернет, и обезпечава наблюдаване, идентифициране и обезвреждане на заканите. Услугата A1 Web Application Firewall обезпечава на ПОК Доверие отбрана против десетте най-опасни за сигурността на уебстраниците и приложенията офанзиви съгласно Open Web Application Security Project (OWASP). Сред тях са XSS (Cross Site Scripting), SQL Injection, Local File Inclusion, CSRF (Cross Site Request Forgery), Broken Authentication, Session Hijacking, Buffer Overflow, както и характерни офанзиви към някои от модулите на приложението. Освен за обезпечаване на сигурността на уеб сайтове и приложения, услугата способства и за реализиране на сходство с условията на регулацията за отбрана на персоналните данни GDPR.  



се предлага посредством одобрен артикул на софтуерната компания F5 Networks от последно потомство. Решението се имплементира и ръководи от висококвалифицирани и сертифицирани експерти по сигурност на информацията на А1, които извършват конфигурацията на услугата за уебприложенията. Сред тях могат да бъдат уеб страница, електронен магазин, приложение за онлайн банкиране или друга онлайн услуга, предоставяна на техните консуматори. ПОК „ Доверие “ повери на екипа на А1 и наблюдението и поддръжката на към този момент употребяваната услуга. При активирането на A1 Web Application Firewall IT екипите от двете компании съгласуваха политиките за сигурност.  

Портфолиото на А1 с високотехнологични услуги за IT и киберсигурност за бизнеса включва решения като А1 Security Cloud,, Cisco Umbrella и други. А1 може да предложи на бизнес клиентите целия набор от решения за отбрана на сигурността на данните – мрежова, уеб и цифрова, както и способи за постигането на сходство с условията на регулациите за отбрана на персоналните данни – GDPR.  

ПОК „ Доверие “ ръководи над 4.2 милиарда лева пенсионни спестявания на близо 1.2 милиона български жители. През последните години главен приоритет за компанията е ускорената цифровизация на процесите по обслужване и връзка с клиентите, при оптимално застраховане на сигурността на информацията и спазването на всички условия за отбрана на персоналните данни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР