Предоговаряне на наемни условия и подновяване на договори за сметка

...
Предоговаряне на наемни условия и подновяване на договори за сметка
Коментари Харесай

Предоговаряне на вече подписани споразумения ще доминират пазара на офиси

Предоговаряне на наемни условия и възобновяване на контракти за сметка на подписването на нови. Такъв се обрисува пазарът на офиси през тази година, предвижда консултантската компания " Колиърс " (Colliers ). Допълват, че е допустимо да се преотдават площи поради понижаване на броя на работещите в дадена компания. " Договорите ще бъдат усърдно преглеждани и преразглеждани от наемодателите, банките и вложителите за да се подсигурява стабилността на приходите от наеми ", сочат в разбора си от компанията.

Наемодателите ще срещат от ден на ден случаи на компании, които преразглеждат тактиките си за потреблението на офис пространството и ще търсят гъвкави, хибридни решения, които да им разрешават да усилват или понижават наетата повърхност, съгласно съответните си потребности. Това може да докара до някои провокации за капиталовия пазар в този сегмент, защото цената на парцелите зависи от периода, размера на наема и другите условия в договорите на наемателите, считат анализаторите.

Глобално изследване на Colliers демонстрира, че и след преодоляване на пандемията от ковид хората ще предпочетат да продължат да работят от у дома най-малко един път или два пъти в седмицата. Заради това е значимо да се тестват разнообразни сюжети за организация на работата, които да покажат на фирмите верния за тях баланс и подобаващата величина на работните пространства.

Отлагането на наемни заплащания и даването на спомагателни отстъпки на най-често прилаганите ограничения за справяне със обстановката в Централна и Източна Европа. В отговор на това периодите на договорите за наем са удължавани с избран спомагателен интервал, демонстрират данните на компанията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР