Предмети с белези на движими културно-исторически ценности, записки и други

...
Предмети с белези на движими културно-исторически ценности, записки и други
Коментари Харесай

Предмети с белези на културно-исторически ценности са открити при обиска на кабинета на Ангел Папалезов

Предмети с белези на движими културно-исторически полезности, мемоари и други материални доказателства са открити и конфискувани в хода на осъществените дейности по следствието по формирано досъдебно произвеждане на Специализира прокуратура, оповестиха от ведомството.

Предметите, най-вече монети, са открити при претършуване на служебния кабинет на Ангел Папалезов, шеф на бранш в Главна дирекция „ Национална полиция “.

Част от монетите са били професионално увити и пакетирани с прикрепени към тях разпечатки, отразяващи търгове на един от най-големите аукциони в Германия. Само за една от монетите, да вземем за пример, е посочена цена 3400 евро.

В хода на следствените дейности са открити и конфискувани още мобилни телефони, над 10 флашки, CD-та, бележници и мемоари с изложение на лица и местности, касаещи предмета на следствие по досъдебното произвеждане за проведена незаконна група за държане и трафик на движими културни полезности и за изпиране на пари.

В кабинета на Ангел Папалезов са открити голям брой визитки на ръководителя на фондация „ Тракия “ и на нейни членове, както и на обвинен по друго досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура, касаещо длъжностни закононарушения в Държавна комисия по хазарта.

Иззетите монети и други движимости с белези на движими културни полезности не са били разказани като материални доказателства по преписки или досъдебни производства на ГДНП или на други звена на Министерство на вътрешните работи.

Предстои прокуратурата да назначи експертиза за произхода им. Според първичните данни монетите евентуално са от времето на Древен Рим и Древна Елада.

Полицейският чиновник е притеглен като обвинен за присъединяване в проведената незаконна група, основана с користна цел за осъществяване на закононарушения от Наказателен кодекс.



Екипът от наблюдаващи прокурори е сезирал за случая дирекция „ Инспекторат “ при Министерство на вътрешните работи, която е на директно послушание на министъра на вътрешните работи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР