Предложих на министър-председателя група за натиск от историци и филолози,

...
Предложих на министър-председателя група за натиск от историци и филолози,
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Със северните македонци трябва по-твърдичко!

Предложих на министър-председателя група за напън от историци и филолози, която да изяснява позицията ни за Македония в Европа и Съединени американски щати.

Това сподели в изявление за археологът проф. Николай Овчаров. Според него в състава ѝ наложително би трябвало да влезе проф. Пламен Павлов. По думите му и проф. Кирил Топалов също е изразил предпочитание да се включи в сходна самодейност.

Той изясни, че предлага проф. Пламен Павлов и проф. Кирил Топалов, тъй като те могат по-твърдо да пазят българската позиция.

"Нямам нищо срещу нашите членове на историческата комисия. Те са доста положителни експерти, положителни учени, само че се видя, че са много меки. Със северните македонци би трябвало по-твърдичко.

Ще напомня обичаните ми думи на македонеца Андрей Ляпчев за това по какъв начин би трябвало да се работи: "Со кротце, со богатство и со малко кютек ", в случай че се постанова ", съобщи проф. Николай Овчаров.

По думите му непрестанно сме в обстановка на отбрана по отношение на югозападната си съседка. "Ние Майка България, както те присмехулно от време на време ни назовават, непрестанно отстъпваме ", разяснява още проф. Овчаров.

Той акцентира, че би трябвало да се премине в нахлуване, да се изяснява българската позиция и то с исторически обстоятелства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР