Предложеният за уволнение заради чумата Георги Праматаров се е доказал

...
Предложеният за уволнение заради чумата Георги Праматаров се е доказал
Коментари Харесай

Служители на МЗХГ бранят експерт с писмо до Борисов

Предложеният за уволняване поради чумата Георги Праматаров се е потвърдил като експерт при всяко ръководство на министерството, пишат сътрудниците му

Стотици чиновници на земеделското министерство се подписаха в поддръжка на оферти за уволняване специалист Георги Праматаров. Той бе измежду четиримата, посочени за освобождение поради рецесията с чумата по овцете и козите. Служителите на дирекция „ Директни заплащания и идентификация на аграрни имоти " изпратиха до премиера Борисов отворено писмо в отбрана на шефа си Праматаров.

Копия от документа са ориентирани и към земеделския министър Румен Порожанов, и към ръководителя на Комисията по земеделие и храни в Народно събрание Десислава Танева.

" Намерението Праматаров да бъде уволнен поради напрежението, подбудено от чумата по овцете и козите, буди паника и демотивира ", показват чиновниците на МЗХГ. Дирекция „ Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти " няма функционалности по повод епизоотичните обстановки, в частност чумата по овцете и козите от последните два месеца у нас. Трагедията на хората поради евтаназираните животни е ловко употребена от избрани лица за почистване на персонални сметки, се споделя в писмото. „ Създава се заплаха за самия статут на държавния чиновник, за опцията държавната администрация да реализира служебните си отговорности настрана от конюнктурата на деня ", настояват сътрудниците на Праматаров.

Повече от 650 подписа има под текста на писмото, което се поддържа от огромна част от чиновниците и на други дирекции в МЗХГ, Областните дирекции „ Земеделие " и Държавен фонд „ Земеделие " от цялата страна. В документа се загатва още, че Георги Праматаров се е потвърдил като експерт при всяко управление на министерството. „ Един от малцината специалисти в характерната материя на Географските осведомителни системи, както и в региона на Общата селскостопанска политика, правото на Европейски Съюз, чиито познания са търсени и ценени както от администрациите на други държави-членки, по този начин и от страна на Европейска комисия.

Според чиновниците в Дирекция „ Директни заплащания и идентификация на аграрни имоти ", уволнението на Праматаров ще остави празнина в експертизата по повод идентификацията на земеделските имоти в страната, само че и ще сътвори рисков казус в негово неявяване министерството за първи път да не изготви навреме профилирания пласт „ Площи, възможни за подкрепяне ", за акция 2018.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР