Предложеният от президента на Румъния за премиер Лудовик Орбан ще

...
Предложеният от президента на Румъния за премиер Лудовик Орбан ще
Коментари Харесай

В Румъния подготвят бърза отмяна на спорни съдебни реформи

Предложеният от президента на Румъния за министър председател Лудовик Орбан ще се опита бързо да прокара проверка и поправяне на " токсични " данъчни и правосъдни ограничения, подхванати от сваленото предходната седмица държавно управление през последните 3 години.

Това се споделя в плана за стратегия на ръководството на водача на Националлибералната партия, представена от " Ройтерс ". В нея Орбан показва също, че разчита на бързо утвърждение в Народното събрание на бюджета за идната година. Той дава обещание и преодоляване на фискалния недостиг, който е под разрешените от разпоредбите на Европейски Съюз 3% от Брутният вътрешен продукт.

Неговото държавно управление на малцинството, понижено от 24 на 16 министерства, разчита идната сряда да получи избор на доверие.

Опозиционерът Орбан сменя Виорика Дънчила, която управлява кабинет на социалдемократите. Той най-вероятно ще получи утвърждението на депутатите, само че някогашният транспортен министър ще срещне компликации в договаряне на болшинства на разпокъсаната съпротива в Народното събрание за по-решителни ограничения.

Поради това съгласно анализатори, представени от " Ройтерс ", по-вероятно е той да прокара елементи от проектите си за коригиране на промени в правораздаването, които Европейски Съюз и Съединени американски щати към този момент оповестиха за опасност за върховенството на закона. Вероятността ще понижава бързо с данни, сочещи закъснение на стопанската система, поради което ще се наложи орязване на разноски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР