Предложението за промяна в закона за здравето, която връща възможността

...
Предложението за промяна в закона за здравето, която връща възможността
Коментари Харесай

Симеонов: Предложението за пушенето в заведенията ще бъде внесено в НС

Предложението за смяна в закона за здравето, която връща опцията за пушене в обособени пространства в заведенията за хранене и развлечения, ще бъде импортирана в Народното събрание, заяви вицепремиерът Валери Симеонов по време на съвещание на съвета за тристранно съдействие.
Той прикани представителите на бизнеса и синдикатите да изразят своята позиция по това предложение, както и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде импортиран в Народното събрание.
Преди десетина дни вицепремиерът и ръководител на НФСБ съобщи, че партията му има желание да внесе в Народно събрание предложение за смяна в закона за здравето, с която да бъде позволено тютюнопушенето в обособени пространства в заведенията за хранене и развлечения. Вицепремиерът съобщи, че не схваща смисъла да се лимитира пушенето в заведения, в случай че по думите му актуалният закон не се съблюдава.
Вчера стана ясно, че концепцията за поправката не би срещнала поддръжката на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов . Министър-председателят даде да се разбере, че е срещу сходни оферти за либерализиране на режима. „ Ние в ГЕРБ, тъй като преди време го въведохме, сме уверени, както и в този момент поддържах всички дейности, свързани с битката против тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, в случай че се сложи тематиката ", сподели Борисов, представен от Дарик.
Преди дни в предаването на " Седмицата " на Дарик сходно персонално мнение, че няма потребност да се прави смяна в режима за пушене на закрито, изрази и депутатът от ГЕРБ и ръководител на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР