Предложението на ВМРО за законодателна промяна, която да определи 24

...
Предложението на ВМРО за законодателна промяна, която да определи 24
Коментари Харесай

Румен Петков: Предложението на ВМРО за 24 май граничи с предателство

Предложението на Вътрешна македонска революционна организация за законодателна смяна, която да дефинира 24 май като ден на българската култура, книжовност и просвета, а не на славянската, граничи с изменничество на една от най-големите гордости на българската просвета и просвета. Това съобщи пред медиите в Стара Загора ръководителят на АБВ Румен Петков. Той е безапелационен, че въпросната концепция е нещо, което би трябвало да бъде отхвърлено по изцяло безапелационен метод. Затова АБВ ще изиска срещи с представители на политическите партии и държавните институции, с цел да аргументира позицията си, пишат от партийния пресцентър.

„ Ние, които сме дали книжовност, разпростряна от Тихия океан до Монголия, да се отречем и да локализираме невероятното достижение, прието от папа Йоан II и редица държавници, е безумство. Химнът на Стоян Михайловски и Панайот Пипков е преведен на 12 езика. 24 май се празнува от 1851 година като ден на славянската книжовност и българската култура. Дядо Вазов сподели „..и ний сме дали нещо на светът – на вси словене книга да четат.. “ “.

Румен Петков бе в Стара Загора, където, дружно с регионалния ръководител на партията проф. Михни Люцканов, подариха на Регионалната библиотека в града юбилейната монета, издадена по случай 125 години от рождението на поета Гео Милев. Тя е в тираж 3000, номинал от 2 лв.. Библиотеката, в лицето на шефа ѝ Надежда Груева получи копие от Патриотичния календар, концепция и издание на АБВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР