Предложението на парламентарната група на ГЕРБ за гласуване проект на

...
Предложението на парламентарната група на ГЕРБ за гласуване проект на
Коментари Харесай

Парламентът разглежда идеята Министерски съвет да преговаря със САЩ за нова мощност в АЕЦ “Козлодуй”

Предложението на парламентарната група на ГЕРБ за гласоподаване план на решение за възлагане на Министерския съвет да организира договаряния с държавното управление на Съединени американски щати по отношение на сключването на Междуправителствено съглашение за създаване на нова нуклеарна мощ в АЕЦ “Козлодуй ” е включено в дневния ред на Народното събрание за седмицата.

Областните лечебни заведения да получават в допълнение финансиране от страната би трябвало да гласоподава на първо четене Народното събрание. Предложението на депутата Костадин Ангелов бе признато единомислещо от отрасловата комисия. С спомагателните дотации лечебните заведения ще може да покриват немедицинските си действия.

Депутатите ще дебатират и различен закон, импортиран от ГЕРБ – този за хората с увреждания.  Той е в отговор на проблемите, подбудени от забавянето на решенията на органите на здравната експертиза и невъзможността засегнатите жители да упражняват правата си не по тяхна виновност. Голям е и броят на жалбите от ощетени хора с увреждания заради изтекли периоди на техните решения на ТЕЛК и значително закъснение от приблизително 6 месеца. Предлага се решенията на ТЕЛК да важат до явяването на хората с увреждания на комисия, с цел да запазят правата си и да не връщат пари.

Депутатите ще изслушат и служебния министър на енергетиката Росен Христов за Споразумението за достъп до терминали за полутечен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, подписано сред “Булгаргаз ” ЕАД и турския газопреносен оператор “Боташ ” на 3 януари тази година.

“Булгаргаз ” прави всичко допустимо за даване на достъп до терминалите за полутечен природен газ и до инфраструктурата. Договорът не планува да купуваме газ от “Боташ ”, а е единствено за достъп до терминалите и до изходната точка на турско-българската газопреносна мрежа, изясни преди дни Деница Златева – изпълнителен шеф на “Булгаргаз ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР