„Предложението на опозицията, в лицето на БСП, за отмяна на

...
„Предложението на опозицията, в лицето на БСП, за отмяна на
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Мярката 60 на 40 е недостатъчна

„ Предложението на опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия, за анулация на изключителното състояние или неговото понижаване, е малоумно”, сподели в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия водачът на Политическа партия „ Воля” Веселин Марешки.

Той назова „ лицемерие” замразяването на заплатите.

„ Смятам, че това е ужасно двуличие, замразяването на заплатите и дотациите на партиите, и то по отношение на българския народ. Затова дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на равнище минимална работна заплата и даже на минималната пенсия. Ако ги замразим на едно такова високо равнище, какво печели българският народ? Не, от на следващия ден да имат минимални работни заплати, до момента в който хората не стартират да просперират. Това ще го входираме в този момент, като му е времето като наше публично предложение. Вчера го дадох и от трибуната”, съобщи Марешки.

Той разяснява и ограниченията на държавното управление за избавяне на дребния и междинния бизнес.

„ Още от дълго време споделяме, че мярката 60 на 40 е незадоволителна. Считам, че бюджетът може да си разреши най-малко тя да се качи на 80 на 20, а съгласно нас тя би трябвало да бъде за избрани браншове на 100 %, и това е едно от нещата, за които ще настояваме. Сигурен съм, че държавното управление обмисля такива неща и ще получим помощи и от Европейския съюз, и от МВФ. Една от ограниченията е да има държавна верига от бензиностанции. Тя може умерено да продава на към 1, 50 лева Всяка стока и услуга, която използваме, минава по някакъв метод през горивата и бизнесът става доста по-конкурентно кадърен. Това е една обикновена мярка, която изсветлява бизнеса”, сподели още Веселин Марешки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР