Предложението на ЕС за временна забрана на технологиите за разпознаване

...
Предложението на ЕС за временна забрана на технологиите за разпознаване
Коментари Харесай

Шефовете на Microsoft и Alphabet се сдърпаха за забраната на технологии за разпознаване на лица

Предложението на Европейски Съюз за краткотрайна възбрана на технологиите за различаване на лица беше подкрепена от основния изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай. Как обаче реагира на това предложение президентът на Microsoft Брад Смит?

Авторите на Reuters дефинираха отговора като " готин ". Докато Пичай акцентира на опцията технологията да бъде употребена за подли цели като аргумент за възбраната, Смит сподели, че сходен мораториум е прекомерно краен вид - все едно да използваш секач вместо скалпел за решаването на толкоз внимателен проблем.
 Кратка история на изкуствения разсъдък
Кратка история на изкуствения разсъдък

Важните събития към създаването на технологията

" Смятам, че е значимо държавните управления и регулациите да се оправят по-рано с този въпрос, в сравнение с по-късно и да дадат рамка за това ", сподели Пичай. Той прикани възбраната да се приложи или незабавно, или да има интервал на изчакване, до момента в който тематиката бъде разисквана обширно и се намерят други решения. " Правителствата са за това - да дефинират курса ", добави той.

Смит обаче има мощни контрадоводи. Според него технологията има безспорни преимущества, като да вземем за пример потреблението й за търсене на изчезнали деца. " Наистина не бих споделил да спрем хората да употребяват технологиите по метод, който може да сплоти фамилиите им. " Той добави, че в случай че фактически има вид технологията да на бъде неразрешена, то това е задоволително, с цел да не се работи извънредно. Според него би трябвало първо да се разпознават изцяло проблемите и по-късно да се изработят правила, с цел да се подсигурява, че технологията няма да се употребява за всеобщо наблюдаване. " Има единствено един метод в края на краищата да подобрим технологията и това е да я използваме ", безапелационен е президентът на Microsoft.
 Нови технологии, нови провокации: Дискриминацията в изкуствения разсъдък
Нови технологии, нови провокации: Дискриминацията в изкуствения разсъдък

Могат ли историческите предразсъдъци да се пренесат в новите технологии?

Европейската комисия подхваща по-строга линия по отношение на изкуствения разсъдък, в сравнение с Съединени американски щати, която по-скоро би засилила съществуващите регулации по отношение на неприкосновеността на персоналния живот и правата на данни, пишат създателите на организацията, на база забелязан документ по тематиката.

Пичай прикани регулаторите да приложат " симетричен метод " при правенето на правила, дни преди Европейска комисия да разгласява оферти по въпроса, което планува 5-годишен мораториум върху потреблението на ИИ.

Регулаторите се борят с методите за ръководство на ИИ, насърчавайки нововъведенията, като в същото време се пробват да лимитират евентуалните злоупотреби, защото фирмите и правоприлагащите органи от ден на ден възприемат такива софтуери в практиките си.

" Разумното контролиране също би трябвало да има симетричен метод, балансирайки евентуалните вреди със обществените благоприятни условия. Това е изключително правилно в области с висок риск и висока стойност ", сподели още шефът на Alphabet.

По-рано този месец държавното управление на Съединени американски щати разгласява насоки за регулаторни ограничения по въпроса и прикани Европа да заобикаля нападателен метод.
 Apple закупи стартъпа за изкуствен интелект Xnor за $200 милиона
Apple закупи стартъпа за изкуствен интелект Xnor за $200 милиона

Гигантът евентуално ще употребява решенията им в началото при обработването на снимки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР