Предложение за прекратяване възможността за продажба на общински жилища ще

...
Предложение за прекратяване възможността за продажба на общински жилища ще
Коментари Харесай

В Плевен се обсъжда прекратяване продажбата на общински жилища

Предложение за преустановяване опцията за продажба на общински жилища ще бъде разисквано в Общинския съвет /ОбС/ в Плевен, заяви пресцентърът на съвета.

Целта е да се запази общински фонд за отдаване чартърен. Предложението ще бъде прегледано първо в две от непрекъснатите ни комисии на съвета.

В Плевен приключиха възстановителни работи на язовир в парка "Кайлъка "

На съображение Закона за общинската благосъстоятелност и общинската Наредба нр.18 за изискванията и реда за определяне на жилищни потребности и настаняване в общински жилища, се дефинира от Общински съвет по предложение на кмета и може да се трансформира съгласно съответните потребности на общината, разясни ръководителят на съвета Мартин Митев. В мнение на непрекъснатата комисия "Законност и надзор по осъществяване на решенията " е препоръчано да се приключи опцията за продажба на общински жилища, за запазване на фонда за отдаване чартърен. Според комисията е оправдано всички жилища, които все още са във фонда за продажба да преминат във фонда за настаняване чартърен на жители с открити жилищни потребности. Така всички наематели ще бъдат сложени в равнопоставено състояние и ще бъде съхранен в целокупност наличният общински жилищен фонд.

Ако препоръчаният текст бъде признат от Общински съвет, във фонда за общински жилища чартърен ще има 583 парцела, в този за продажби - нула. Общинските ведомствени жилища са 20, аварийните - четири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР