Предлагат увеличение на минималната заплата, майчинството и детските надбавки. Това

...
Предлагат увеличение на минималната заплата, майчинството и детските надбавки. Това
Коментари Харесай

Служебният кабинет с предложения за „Бюджет 2022“



Предлагат нарастване на минималната заплата, майчинството и детските надбавки. Това разгласи финансовият министър Валери Белчев. Той съобщи, че служебното държавно управление ще съблюдава периодите и ще внесе предложение за бюджет, макар че някои партии желаят финансовата рамка за идната година да бъде направена от постоянно държавно управление.

„ Над 750 хиляди души в страната получават минималната работна заплата- 650 лева на месец. Сумата е извънредно незадоволителна. Предлагаме тя да се усили на 710 лева “ изясни той.

Увеличение се предлага и за детските надбавки с 20 лв., само че и за прага на приемането им.

„ Всички жители на заплата до 510 лева ще имат право да получават такива. Те ще се усилят с 20%. В безспорна стойност не е доста, само че процентите са съществено нарастване. Това ще засегне 120 хиляди деца в България”, сподели още Белчев.

Платеното майчинство за втората година се възнамерява да се усили от 380 лева на 650 лева

„ Доходите за пенсионерите ще бъдат непокътнати на равнищата, които са в този момент. Това значи приблизително нарастване от 84 лева на човек. “, добави още финансовият министър.

„ Не сме се бъркали в политики, не сме предвиждали структурни промени и орязване на фрагменти. Предлагаме само обществена отбрана на популацията. ",заяви той.

Служебният министър на финансите дефинира рекордните за последните години равнища на инфлацията като - възможни.

„ Базовият план за бюджет е квалифициран. В понеделник стартира разписването му. Това ще отнеме 1 седмица. По-следващия понеделник стартира разискването в Националния съвет за тристранно съдействие “. По проект на 16 декември ще поканим НСТС и по-късно ще го внесем в Министерския съвет. “, изясни още финансовият министър и оцени предложенията като: „ добра база, върху която да се работи “.

„ Планираме да запазим всимки анти коронавирус ограничения за интервал от най-малко 6 месеца. Запазваме 120 лв. първоначално за 6 месеца. “, съобщи още Белчев.

На въпрос дали е осведомен с виоките заплати, които взимат избран кръг от чиновници в ББР той отговори, че няма данни какви са заплатите във финансовата институция, само че акцентира, че би трябвало да се напави актуализация на заплатите в Държавния бранш.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР