Предлагат цената на на хартиения билет за градския транспорт във

...
Предлагат цената на на хартиения билет за градския транспорт във
Коментари Харесай

Предлагат хартиеният билет за градския транспорт във Варна да стане 2 лева

Предлагат цената на на хартиения билет за градския превоз във Варна, закупен от машина, от 1.60 лева за 60 минути да стане 2.00 лева

Това излиза наяве от писмо от инж. Милко Лалев – шеф на Общинското дружество ТАСРУД, което следва да бъде прегледано от Транспортната комисия към Общинския съвет в понеделник, 12 декември.

Като претекстове за желаното нарастването се показват изменящата се икономическа обстановка в страната, смяната в цените на електрическата енегия и горивата, както и невъзможността да се обезпечават монети за връщане на ресто.

В писмото си Лалев отбелязва, че със свое решение от 20 април 2022 година локалният парламент е трансформирал цената на билета за пътешестване на книжен притежател от машина на 1,60 лева за 60 минути и 2,40 лева - за 90 минути, само че всички останали цени на транспортни документи останаха непроменени.

По думите му след влизане на решението в действие за интервала май - октомври 2022 година е изработен разбор на данните за приходите от продажба на транспортни документи, вследствие на който е открито, че процентното нарастване на цената на билета не е съпоставима на изменящата се икономическа обстановка в страната, с смяната в цената на ел. енегията и горивата в международен мащаб и на локално равнище, както и други фактори, които имат отражение върху разноските при осъществяването на услугите по публичен транспорт на пасажери.

Според шефа на ТАСРУД общинското дружество се е сблъскало с редица механически проблеми по събирането на приходите от машини за продажба на билети на спирки и в транспортни средства на градския превоз.

" Практиката демонстрира, че най-често закупувания артикул от машина е билет за пътешестване на стойност 1,60 лева, което постанова Оперативна програма ТАСРУД да обезпечава по 60 000 броя монети от 20 ст., ежеседмично, за връщане на ресто на клиента. Монетите са нужни за зареждане във всяка една МПБ. Изключително огромният брой монети, от които се нуждаем, към този момент затруднява банковите институции на локално и национално равнище, с които работи Община Варна, заради неналичието на подобен номинал в оборот ", изяснява шефът на общинското дружество.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР