Предлаганият от правителството на Кипър мащабен план за ремонт и

...
Предлаганият от правителството на Кипър мащабен план за ремонт и
Коментари Харесай



Предлаганият от правителството на Кипър мащабен план за ремонт и реконструкция на опасни жил

Предлаганият от държавното управление на Кипър огромен проект за ремонт и реорганизация на рискови жилищни здания, в които са настанени кипърски гръцки бежанци от северната част на острова след турската инвазия през 1974 година, се разисква през днешния ден в Народното събрание. Държавата дава безплатна финансова помощ от 600 евро месечно за наем за краткотрайното пренасяне на фамилиите.

След години на полемики държавното управление поставя старания за разрешаване на „ хроничния проблем “ с рисковите и несъответствуващи за живеене здания в бежанските селища в страната, съобщи вътрешният министър Константинос Йоану, който през днешния ден показва проекта в парламентарна комисия.

„ Бежанските “ блокчета, както са известни, са издигнати в разнообразни общини незабавно след турската инвазия, с цел да одобряват кипърски гърци, изгубили домовете си в северната част на острова. Те към този момент са мощно амортизирани и опасенията за тях набъбнаха след пагубните трусове в Турция и Сирия.

358 жилищни здания са включени в проекта за реорганизация след осъщественото изследване.

43 от тях са оценени като високорискови и са избрани за неотложен ремонт. Част от тях даже би трябвало да бъдат съборени.

Държавата поема разноските за строителните работи, а до момента в който те текат, ще изплаща по 600 евро на месец за наем на преместените на друго място, сподели министър Йоану.

Предвижда се осъществяването на проекта да продължи 10 години и да коства 100 млн. евро.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР