Предлагаме ви рецептата за чудни пълнени пилешки пържоли със зеленчуци.

...
Предлагаме ви рецептата за чудни пълнени пилешки пържоли със зеленчуци.
Коментари Харесай

Топрецепта: Чудни пълнени пилешки пържоли със зеленчуци

Предлагаме ви рецептата за чудни пълнени пилешки пържоли със зеленчуци. Красиви и пъклен вкусни, те са идеални за всяка изискана софра.
Лесно се майсторят, а се получават постоянно съвършено.
Разкошни, красиви и несъмнено доста вкусни са тези пълнени пилешки пържоли със зеленчуци

Трябват ни четири огромни пилешки пържоли, два моркова, един филиз праз, две лъжици масло, една лъжичка майорана, половин кисела зелка, една чаша зелева супа, една лъжица свинска мехлем, сол на усет.

Първо е належащо да си начукаме пилешките пържоли, които са от бяло месо, само че може и от бут. Поръсваме ги със стритата майорана и сол на усет, и ги оставяме за малко встрани.

Измиваме си и си почистваме по-късно зеленчуците. Морковите си ги стържем, а праза си го режем на ситно. Взимаме един тиган и в него слагаме краве масълце, а като то се разтопи, си прибавяме към него и зеленчуците.

Запържваме ги за към десетина минутки като не стопираме да ги разбъркваме, с цел да не загорят. С тези запържени зеленчуци след това започваме да си пълним пържолите, които по-късно захващаме с клечки за зъби.

Почистваме си киселото зеле от кочана му и го нарязваме доста на ситно. Половината от зелето си го разпределяме на дъното на един гювеч, а върху него слагаме напълнените към този момент пилешки пържоли.

Върху тях пък си нареждаме втората част от киселото зеле и поливаме от горната страна със зелевата супа, както и с разтопената към този момент свинска мехлем. Похлупваме си гювеча и го оставяме да се пече на умерена температура във фурната за към час.

След това си отхлупваме вкусотията и я оставяме за още 15-20 минутки във фурната. Става неповторимо вкусно това ядене и дано не ви тормози маста – тя му придава още по-невероятен усет. Но в случай че държите, може и да я замените с олио.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР