Предлагаме ви правилата на най-богатия бизнесмен в историята на света

...
Предлагаме ви правилата на най-богатия бизнесмен в историята на света
Коментари Харесай

12-те правила на най-богатия бизнесмен за всички времена

Предлагаме ви разпоредбите на най-богатия предприемач в историята на света - американският бизнесмен от края на 19-ти и началото на 20-ти век, Джон Рокфелер. Той основава и развива по-модерен метод и с изключителни мащаби петролен бизнес. Неговата компания Стандарт ойл, основана през 1870 година, става толкоз огромна, че съдът разпорежда тя да се раздели на няколко по-малки предприятия. Две от тях се сливат още веднъж в днешния енергиен колос Ексон Мобил.

Изчислено със актуалната стойност на парите благосъстоянието му в този момент би се оценило на към 500 милиарда $.

Джон Рокфелер е един от създателите на Федералния запас на Съединени американски щати - институцията, която управлява паричната политика и националната валута на най-голямата стопанска система в севта. От друга страна доста от дейностите му са считани от публичното мнение за противозаконни и аморални.

На тези правила за реализиране на благосъстояние Джон Рокфелер научава своя единствен наследник, а той го предава на неговите синове. Наглед простите препоръки на предприемача и през днешния ден вършат голямо усещане.

1. Правило. Работете по-малко за някой различен. Колкото повече не работите за себе си, толкоз по-зле живеете. Който работи по през целия ден, няма време да печели пари.

2. Правило. Спестете пари. Намерете къде можете да закупите артикули на едро и по-евтино. Планирайте авансово листата си за извършване на покупки и купувайте единствено това, което е в листата.

3. Правило. Ако имате малко пари, би трябвало да вършиме бизнес . Ако въобще няма пари, би трябвало незабавно да вършиме бизнес! Точно в този момент!

4. Правило. Пътят към огромното благосъстояние лежи единствено посредством пасивни приходи - такива, които идват при вас без значение от вашите старания. Създайте източник на пасивни приходи и живейте за ваше наслаждение.

5. Правило. Помислете по какъв начин да печелите най-малко 50 000 $ на месец. Може и повече, по-малко не е бива!

6. Правило. Парите идват при вас посредством други хора. Общувайте! Некомуникативните хора рядко стават богати.

7. Правило. Лошата среда съвсем постоянно ви дърпа в беднотия , обградете се с спечелили и оптимисти.

8. Правило. Бедността поражда, когато избягвате отговорността . Не измисляйте опрощение, за какво тъкмо в този момент не можете да започнете да вървите към задачата си.

9. Правило. Разгледайте биографиите и мислите на най-богатите хора в света .

10. Правило. Мечтите са главното нещо в живота ви . Човек стартира да умира, когато спре да мечтае.

11. Правило. Помагайте на хората безкористно, от чисто сърце . Не единствено на тези, на които вие сами желаете да помогнете. Дайте 10% от облагата си за щедрост.

12. Създайте бизнес системи, които ще работят сами - наслаждавайте се на извоюваните си пари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР