Предлагаме ви една рецепта за чудно вкусен крем с маскарпоне

...
Предлагаме ви една рецепта за чудно вкусен крем с маскарпоне
Коментари Харесай

Крем с маскарпоне и какао - готов е само за 30 минути, а само от вида му ще си оближете пръстите

Предлагаме ви една рецепта за чудно апетитен крем с маскарпоне и какао, който е повече от балсам. Готов е единствено за 30 минути, а единствено от типа му ще си оближете пръстите.

Чуден и елементарен крем с маскарпоне и какао

Трябват ни 200 грама бишкоти, една чашка кафе, есенция на ром, 500 грама маскарпоне, четири лъжици с кондензирано мляко, една ванилия, една лъжичка какао.

Този неповторим и пъклен апетитен крем се прави за негативно време, единствено за половин час.
Първо би трябвало да смесим маскарпонето с подсладеното кондензирано мляко и с ванилията.
Всичко това го омесваме и го разрушаваме хубаво по този начин, че да се получи един компактен и равен крем. След това взимаме горещото кафе и в него прибавяме есенцията ром. После потапяме в него бишкотите, които сме начупили на две – само че единствено за секунди, с цел да не се разпаднат, а просто да се напоят леко.

Тези бишкотки ги редим по стените на чашите, в които ще сложим вкусния крем. Върху тях най-после разпределяме и крема, който се заглажда добре благодарение на една лъжица и се поръсва с малко какао.

Този супер десерт може да бъде сервиран по два метода. Първият е да го поднесете незабавно (то така и така мъчно се устоява на типа и аромата му), а вторият е да го пъхнете за малко в хладилника и да го консумирате охладен.

Е, няма да се лъжем, че охладен не е по-хубав. Затова ви съветваме да потърпите малко и да си го хапнете по този начин, както си му е редът. Само като го опитате този крем с маскарпоне, ще останете толкоз очаровани, че ще виете от кеф. Това най-малко направихме ние с него.

Пожелаваме ви да си го изядете на драго сърце и да ви е доста сладко на всички!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР