Предлагаме цялостна реформа на начина, по който се поставят, контролират

...
Предлагаме цялостна реформа на начина, по който се поставят, контролират
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: Предлагаме реформа за преместваемите обекти в София

Предлагаме цялостна промяна на метода, по който се слагат, управляват и отстраняват преместваемите обекти в София, предвиждаме освен ясни правила, а и надзорен механизъм, съобщи в " Още от деня " ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

" Всеки областен кмет ще би трябвало ежемесечно да прави инспекция на всички преместваеми обекти в своя регион. Правилата основават доста ясно написан механизъм на носене на отговорност, което е основно и липсваше в уредбата досега ", посочи той.

Той посочи, че има няколко типа преместваеми обекти и съгласно това какви са те, е планувано по какъв начин те могет да бъдат захранвани, тъй че да не се стига до произшествия. Предвидените санкции за неспазване на наредбите са доста съществени, като оптималната е 50 000 лв..

Изключва се краткотрайно подаване на електрическа сила до даден обект. След въвеждане в употреба на даден павилион или будка, тогава съответните електроразпределителни сдружения имат право да изградят съответните връзки, които пък влизат в процеса на планиране, означи Георгиев. По думите му това ще предотврати опцията за злоупотребата с право.

" Ние предвиждаме да глобяваме освен ползвателя, който се укрива, сменя адреси и ни вкарва в продължаващи години правосъдни саги, а предвиждаме доста по-улеснен метод за унищожаване на тези мобилни уреди незабавно със профилирано съоръжение на Общината. В рамките на деня така наречен мобилка да бъде отстранена в 21:00 часа, когато е краят и не би трябвало да остава да нощува, да зимува или тъй наречените и да обитават в парковете ", добави Георги Георгиев.

Над 320 са противозаконните обекти в София, сподели той. Половината от тях към този момент са отстранени, другата половина са в развой на унищожаване.

" Предстои този правилник да бъде разискван със засегнатите страни, нещо, което към този момент беше направено на прелиминарен стадий. След като бъдат извършени съответните диалози, евентуално в края на март тези оферти да бъдат признати и от началото на април да влязат в действие ", счита ръководителят на Столичния общински съвет.

Георгиев заяви, че предходната седмица е издадена виза от основния проектант на София за възобновяване на Драгалевския въжен превоз от първа станция до " Бай Кръстьо ". Процесът стартира по-бързо, подчертава той и е с помощта на дълга и упорита работа на екипа на Столична община. Драгалевският въжен превоз се планува в границите на тази година да стартира да действа.

Ще бъде възобновен и Княжевският въжен превоз, който е персонална идея на кмета на София. Комисия в регион Витоша работи по това да бъдат дадени наставления на притежателя за възобновяване освен на долната и на горната станции, а на целия въжен превоз, увери той, само че означи, че периодите за лифта зависят от това дали притежателят ще апелира предписанията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР