Предлагаме компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в

...
Предлагаме компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Борисов: Предлагаме компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в ЕС


„ Предлагаме компенсационен механизъм за систематизиране на ваксини те против COVID-19 в Европейски Съюз на база човек от популацията и с обезпечените спомагателни дози да бъдат обезщетени тези десетина страни, които разполагат с по-малко количества ваксини “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след видеоконферентна среща с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел , на която участваха също австрийският канцлер Себастиан Курц, министър председателите на Словения - Янез Янша, на Хърватия - Андрей Пленкович, на Латвия – Артурс Кришянис Каринш и на Чехия – Андрей Бабиш.

Разговорът се състоя след вчерашната работна среща във Виена за заслужено систематизиране на ваксини те в Европейски Съюз.

Премиерът Борисов настоя тематиката с компенсационния механизъм да бъде решена още преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, планувано за другата седмица. „ Надявам се всички страни членки да ни поддържат, тъй като единствено по този метод можем да спазим европейския принцип за взаимност “, безапелационен бе Бойко Борисов.

Министър-председателят изрече признателност към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и към ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел за свършената работа и изрази увереност, че знаейки за проблемите с доставки те на ваксини , ще намерят опция за корекции посредством оферти компенсационен механизъм.

„ Ние не сме взели участие в утвърждението на ваксини те, нито в договарянията по договорите. А сега и договорите не се извършват, и се доставят по-малки количества ваксини без значение, че плащаме правилно “, подчертава министър председателят Борисов. Министър-председателят напомни, че страните членки вложиха в създаването на ваксини те против COVID-19, надалеч преди те да бъдат създадени.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР