предлага по-висока пенсия за Деян Неделчев-Икебаната, отколкото за легендите от

...
предлага по-висока пенсия за Деян Неделчев-Икебаната, отколкото за легендите от
Коментари Харесай

Боил Банов предлага по-висока пенсия за Деян Неделчев-Икебаната, отколкото за легендите от ФСБ

предлага по-висока пенсия за Деян Неделчев-Икебаната , в сравнение с за легендите от ФСБ. За това сигнализират от Сдружение " Зограф ". е отправено за решение от Народното събрание.
Публикуваме цялостния текст, без редакторска интервенция, публикуван до медиите от сдружението:
 Само Боил Банов от министрите остана отвън листите на ГЕРБ Само Боил Банов от министрите остана отвън листите на ГЕРБ
Министърът на културата Боил Банов остана единственият член на държавното управление от квотата на ГЕРБ, който няма място в депутатските листи...
" Пореден всеизвестен гаф сътвориха служителите на културния министър Боил Банов при правенето на листата с 92 създатели, препоръчани за почитане с държавни парични награди за изключителни достижения и повсеместен принос в региона на културата - заради цялостната си непросветеност те взеха решение, че скандално известният реализатор Деян Неделчев – Икебаната би трябвало да получава по 500 лв. месечно като креативна пенсия, а фамозните и извънредно надарени български музиканти Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев от „ ФСБ “, група с 45-годишна история, с същински паметен статус и с хиляди правилни фенове, следва да се задоволят с повече от скромните 350 лв. на месец, сигнализират от съдружие „ Зограф “.
Да оцениш обаче приноса и заслугите към българската страна и нацията на изпълнителя на песни като „ Съчки групирам, пръчки намирам ”, „ Дупките “ и „ Дъртака “ доста по-високо спрямо приноса към българската просвета на звездите от групировка „ ФСБ “ и да му определиш с 43 % по-голяма премия в парично изражение, е повече от скандално и неуместно, за този срам би трябвало да се носи и да се поеме наложително и политическа отговорност, декларират от „ Зограф “. От гражданското съдружие считат, че явно в ценностната система на служителите от бул. „ Стамболийски “№17 нещо е непоправимо сбъркано и повредено, веднага като съгласно тяхното мнение музикантите от „ ФСБ “, основали неостаряващите и обичани на генерации българи класики – „ След 10 години “, „ Високо “, „ Няма по какъв начин “, „ Не по този начин “, „ Пак ще се прегърнем “ и „ Обичам те дотук “, имат доста по-малък и надалеч по-скромен принос и заслуги към българската просвета, спрямо приноса и заслугите на изпълнителя Деян Неделчев – Икебаната.
Безпрецедентното оскърбление, на което са подложени Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев от „ ФСБ “ с присъдената им от чиновниците на Боил Банов унизителна премия в размер на едвам 350 лв., в случай, че брутната заплата на самия министър на културата към този момент надвишава сумата от 6 500 лв. на месец, изисква отговорните за този гаф служители от ведомството неотложно да си подадат оставките. Какъв човек би трябвало да си, с цел да определиш за един от жалоните на модерната нематериалност музикалното творчество на Икебаната и да му присъдиш креативна пенсия – премия за особени заслуги към българската страна и нацията в размер на 500 лв. на месец, без да отчиташ даже, че този реализатор със противоречива известност е единствено на 57 години ", питат от съдружие „ Зограф “.
От неправителствената организация ще упорстват Министерство на културата да изтегли от деловодството на Народото заседание импортираното предложение за почитане с държавни награди за заслуги на въпросните 92-ма създатели, защото този лист " явно е писан доста небрежно, на коляно " , с цел да бъдат отстранени позволените в него скандални недоразумения и неточности, като към този момент цитираното нагоре с размера на отпуснатите алегорични награди за легендите от „ ФСБ “, в съпоставяне със солидната парична премия, планувана за Икебаната.
 Сдружение Зограф “: Министър Боил Банов завършва мандата си като рекордьор по гафове и неосъществени обещания Сдружение " Зограф “: Министър Боил Банов завършва мандата си като рекордьор по гафове и неосъществени обещания
Като неоспорим рекордьор по позволени гафове и неизпълнени обещания през изтичащия си към този момент мандат се обрисува министърът на културата,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР