Предклиничните данни за разработената в MedUni Vienna ваксина за защита

...
Предклиничните данни за разработената в MedUni Vienna ваксина за защита
Коментари Харесай

Във Виена създадоха ваксина, ефективна срещу всички варианти на SARS-CoV-2, включително Омикрон

Предклиничните данни за създадената в MedUni Vienna ваксина за отбрана от SARS-CoV-2 демонстрират, че тя е ефикасна против всички известни досега разновидности на SARS-CoV-2, в това число Омикрон - даже при лица, които към момента не са построили имунитет вследствие на имунизация. Данните от изследването бяха оповестени неотдавна във водещото списание Allergy.

Разработената в MedUni, във Виена, ваксина под управлението на Рудолф Валента от Центъра по патофизиология, инфектология и имунология въз основата на антиген е ориентирана към областите за свързване на рецептори (RBD) на вируса SARS-CoV-2 и провокира мощен и постоянен отговор на RBD-специфични IgG антитела в скотски модели и при проби с хора. Този отговор на антителата не разрешава на вируса да се прикрепи към клетките на организма и да навлезе в тях, тъй че не може да се получи зараза.

Наличните понастоящем генетични ваксини против SARS-CoV-2 провокират най-вече преходни реакции на антитела IgG1, до момента в който имунизацията PreS-RBD може в допълнение да провокира дълготрайни RBD-специфични антитела IgG4.

" Ваксината PreS-RBD има капацитета да провокира стерилитетен имунитет към старите и новите разновидности на SARS-CoV-2, като предотвратява инфекцията посредством прекъсване на вирусната репликация и предаването посредством инхибиране на клетъчното навлизане на вируса ", изяснява ръководителят на проучването Рудолф Валента. Нещо повече, чака се имунизацията да бъде ефикасна даже при хора, които преди този момент не са реагирали на имунизация ( " неотговарящи на RBD " ), защото те ще получат спомагателна Т-клетъчна поддръжка от частта PreS на имунизацията. По-ранно изследване на Валента и сътрудниците му е открило, че почти 20% от лицата, които са се възстановили от COVID-19, не са съумели да образуват RBD-специфични антитела и по този метод са изложени на непрекъснат риск от наново заразяване.

Разработването на тази австрийска ваксина за Коронавирус значително е въодушевено от десетилетия опит в създаването на ваксини против алергии. Предишната работа върху ваксини против алергии и клиничните изпитвания, извършени и с ваксини против алергии въз основата на PreS, демонстрираха сигурността на имунизациите въз основата на PreS, даже когато се употребяват неведнъж.

" Нашите данни ни дават съображение да се надяваме, че този елементарно произвеждащ се ваксинален антиген на основата на протеини ще бъде ефикасен против всички известни досега разновидности на SARS-CoV-2, в това число и против Омикрон ", споделя ръководителят на проучването Рудолф Валента. " Ваксината е създадена по този начин, че да разрешава многократни инжекции за създаване на резистентен стерилитетен имунитет, подобаваща е за приложимост при всички възрастови и рискови групи и наподобява превъзхожда наличните сега ваксини, що се отнася до индуцирането на обезвреждащи антитела. "

Ако бъде обезпечено задоволително финансиране, първите клинични изпитвания, нужни за утвърждение, могат да бъдат извършени тази година, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР