Предизвикалият множество спорове италиански проектобюджет, който изплаши финансовите пазари и

...
Предизвикалият множество спорове италиански проектобюджет, който изплаши финансовите пазари и
Коментари Харесай

Мнозинството италианци подкрепят плановете на правителството за по-висок дефицит

Предизвикалият голям брой разногласия италиански проектобюджет, който изплаши финансовите пазари и бе подложен на критика от Европейски Съюз, се поддържа от болшинството италиански гласоподаватели, сочи оповестено през днешния ден изследване, представено от ДПА. Около 59 % от италианците поддържат бюджетните проекти на държавното управление за 2019 година, предвиждащи значително повишение на недостига. Това сочи анкетата на Ипсос, оповестена от в. " Кориере каузи сера ".

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Шефът на Ипсос Италия Нандо Паньончели уточни, че е открил, че съгласно 55 % от италианците е нужен по-висок държавен дълг, с цел да бъде подтиквана стопанската система.

Популисткото държавно управление, формирано от придвижване " Пет звезди " и партия " Лига ", възнамерява да увеличи бюджетния недостиг до 2,4 % от брутния вътрешен артикул по отношение на 0,8 на 100, както пое ангажимент предходното държавно управление.
Това обезпокои Брюксел и вложителите, защото италианското дългово ниво е измежду най-високите в света, достигайки над 130 % от Брутният вътрешен продукт.

Утре италианското държавно управление би трябвало да изпрати документално пояснение на Европейската комисия, която съобщи, че проектобюджетът на Рим е " невиждано " отклоняване от бюджетните правила в еврозоната.

Лидерът на придвижване " Пет звезди " и италиански вицепремиер Луиджи Ди Майо през вчерашния ден изключи опцията да бъде изменен заложеният бюджетен недостиг, макар че интернационалната рейтингова организация Мудис (Moody`s) намали кредитния рейтинг на Италия.

Джанкарло Джорджети от партия " Лига ", който е държавен заместник-секретар към министерския съвет, уточни в изявление за днешния вестник " Месаджеро ", че бюджетният недостиг от 2,4 на 100 е " оптималният таван ", намеквайки, че може да бъде намален.

Не може непрестанно да натискаме газта. Ако забележим завой, би трябвало да понижим и да сменим предавката, а по-късно още веднъж да ускорим, разяснява Джорджети.

Той акцентира, че Италия не би трябвало да подценява проблемите за банките, провокирани от повишението на лихвите по държавните облигации на страната, добавя Ройтерс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР