Предимствата на пластмасовата дограма изглежда са неоспорими: херметичност, която помага

...
Предимствата на пластмасовата дограма изглежда са неоспорими: херметичност, която помага
Коментари Харесай

Минуси на пластмасовата дограма. Все повече хора се отказват от нея

Предимствата на пластмасовата дограма наподобява са неоспорими: херметичност, която оказва помощ за задържане на топлината и защищава от уличния звук и прахуляк, комфортна употреба. Но дали всичко в действителност е толкоз положително?
С течение на времето се появи концепцията, че пластмасовите прозорци са красиви, практични и съвременни.
PVC прозорците бързо превзеха пазара. Това е разбираемо: макар приличната цена, тези прозорци дават опция да се спестят повече пари за отопление на къщата и съответна температура на въздуха даже при сурови зими.
В наши дни пластмасовите прозорци губят известност. През годините стават забележими освен техните преимущества, само че и техните дефекти.

Токсични субстанции
Пластмасата има огромен лист от токсични добавки, а точно: стабилизатори на основата на олово, фунгициди, пластификатори. Оловото е един от най-вредните детайли. Оловото навлиза в човешкото тяло с въздуха, храната и водата. И има свойството да се натрупва в тялото и костите, провокирайки болести на бъбреците, черния дроб и нервната система. Възрастните хора и децата са най-уязвими даже при дребни дози олово. Експертите на прозорците споделят, че без доста нагряване оловото не се отделя от пластмасата. Но доста от тях към този момент заменят оловото с съвсем безобидни стабилизатори.
Трудности с вентилацията
Оказа се, че основното преимущество на пластмасовите прозорци – изолацията на помещението от въздуха извън – също е „ минус “.
 2 неща, които ВСИЧКИ притежатели на алуминиева дограма би трябвало да знаят 2 неща, които ВСИЧКИ притежатели на алуминиева дограма би трябвало да знаят
Мнозина оцениха по достолепие алуминиевата дограма, още едно преимущество на тези прозорци е простотата в грижата за тях. Не е нужен...
В жилищните здания вентилационната система е проектирана, като се регистрира естественият приток на махленски въздух през прорези в дограмата и входните порти. Въздухът, циркулиращ в стаите, всмуква, събира нездравословни примеси и изтича през вентилационните канали, ситуирани в кухнята и банята.
Херметичността на пластмасовия прозорец е спънка за потока на уличния въздух в помещението, като по този метод нарушава вентилацията. Поради тази причина се следи замъгляване на прозорците (кондензация). Влажността се усилва, което е удобно за патогени, гъбички и плесени.
Прозорците, които не “дишат ”, усилват концентрацията на прахуляк. В резултат на това могат да се развият алергии, дерматологични болести, астма.
Според немски специалисти, невижданият растеж на астма, алергии, дерматологични и онкологични болести през последните десетилетия директно зависи от микроклимата в жилищните пространства и пластмасовите прозорци.
Уязвимост към механични повреди
 Mонтажниците на дограма не помнят да ви кажат по какъв начин ПРАВИЛНО да поддържате прозорците си Mонтажниците на дограма не помнят да ви кажат по какъв начин ПРАВИЛНО да поддържате прозорците си
През зимата, с настъпването на студеното време, хората постоянно се сблъскват с проблеми като запотени прозорци. Какво може да извършите, з...
Самите производители на прозорци са съгласни, че е извънредно мъчно да се в профил зародила механична щета. Драскотините и вдлъбнатините не могат да бъдат отстранени.
Самият стъклопакет може да бъде сменен с нов, само че драскотините и вдлъбнатините по рамките са вечно.
Проблеми с ремонта
Успехът на ремонтните работи зависи от качеството на самия прозорец и монтажа. При закупуването му е целесъобразно да изискате документи за сходство и качество.
Значителен коефициент на уголемение на PVC профила
 Две неща, които монтажниците на ПВЦ дограма не помнят да ви кажат Две неща, които монтажниците на ПВЦ дограма не помнят да ви кажат
Спомняте си по какъв начин по-рано, с началото на студения сезон, трябваше да уплътняваме прозорците? За благополучие, тази неприятна задача може да бъд...
В горещо време материалът на прозореца се уголемява доста, а при студено време се свива (според законите на физиката). По тази причина върху пластмасата се образуват пукнатини. Измръзването може да помогне за обособяване на структурата на прозореца от пяната.
Риск от щурм
Да ги отвориш извън е напълно действително и елементарно.
Повече от 150 общности в Европа са забранили PVC продуктите или ползват тактика за последователно преустановяване на потреблението им в публични здания.
Експертите поучават да замените пластмасовите прозорци с дървени, осигуряващи притока на чист въздух. В края на краищата прозорците са много дълготрайна инвестиция и не е целесъобразно да пестите от тях.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР