Предимно слънчево време ни очаква днес, с максимални температури между

...
Предимно слънчево време ни очаква днес, с максимални температури между
Коментари Харесай

Температури между 23° и 28° днес, на места със силен вятър

Предимно слънчево време ни чака през днешния ден, с оптимални температури сред 23° и 28°, в София - към 22°.

Повече облаци ще има в следобедните часове, само че единствено на обособени места, основно в източните региони ще превали временен дъжд. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина краткотрайно до мощен вятър от северозапад, който обаче през нощта ще отслабне.

Утре още веднъж ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има след обяд над североизточните региони и планините, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София - към 23°.

Слънчево време и по Черноморието. Там вятърът ще е сдържан от северозапад. Максимални температури ще са към 26 - 28°.

Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Ветровито време в планините - ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен северозападен вятър. Ще бъде слънчево. След обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания съвсем не се чакат. Максималните температури едва ще се покачат и в курортите ще са от 10 градуса на Алеко до 23 градуса в Банско.

И на Балканите ще бъде слънчево, от северозапад с краткотрайни нараствания на облачността, само че съвсем без превалявания. Вятърът последователно ще отслабне, само че ще се задържи много хладно за средата на юли.

Значителна ще е облачността над Британските острови и страните от Бенелюкс, само че ще остане без превалявания и в доста региони с температури по-високи от нормалните. Необичайно топлото ще е и в Португалия, в по-голямата част от Испания и в Западна Франция. Облачно, на доста места с превалявания ще е в източната част на Европа.

У нас прохладно време се чака в сряда, само че в четвъртък вятърът последователно ще отслабне. Ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността към и след обяд. Дневните температури ще се покачат и оптималните в множеството места ще са сред 28° и 33°.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР