Предимно слънчево и сравнително топло време  ще бъде през първата

...
Предимно слънчево и сравнително топло време  ще бъде през първата
Коментари Харесай

Какво време ни очаква до средата на октомври?

Предимно слънчево и относително топло време  ще бъде през първата половина на октомври. Валежите ще са малко и най-вече слаби, показва прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

До 15 октомври ни чакат температури над нормалните правила за тази част от годината, а преваляванията ще са малко. Днес на 2 октомври, изгледите са за най-вече слънчево време. Слаби валежи ще има тук-там в Централна България. Вятърът е най-вече слаб до сдържан, с оптимални температури сред 22 и 27 градуса.

Утре и в сряда - най-вече слънчево време със слаб вятър. Сутринта обаче, тук-там в низините и котловините ще има краткотрайни мъгли. Шофирайте изключително деликатно в тези условия с понижена видимост. Тогава изгледите са за минимални температури сред 7 и 12 градуса, и оптимални - сред 23 и 28 градуса.

В четвъртък на 5 октомври, от запад на изток предстоят валежи, най-много над планините и Североизточна България. Ще има и увеличаване напразно до сдържан. Към петък тази седмица ще има променлива облачност, слънчеви часове и съвсем няма да има превалявания.

Температурите ще доближат до 27 градуса

В събота и неделя времето ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над Източна България. Тогава оптималните температури ще са малко по-ниски - сред 21 и 26 градуса.

В седмицата от 9 до 15 октомври прогнозата е за най-вече слънчево и относително топло време за тази част от годината. Към 13-14 октомври се покачва вероятността за валежи и малко по-ниски температури.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg