Преди три години започнахме да подкрепяме болни и нуждаещи се

...
Преди три години започнахме да подкрепяме болни и нуждаещи се
Коментари Харесай

Доброволци раздават безплатна топла храна на болни и нуждаещи се пред Александровска

Преди три години започнахме да поддържаме заболели и нуждаещи се хора. Започнахме първо с разнасяне на храна по домовете на хора в потребност, по-късно хората започнаха да идват тук на място. Дълго време раздавахме храна-дарение, за жалост тя беше студена и не успявахме логистично да се оправим с всички дарения, които имахме. Оттогава започнахме да си мечтаем за камионче с топла храна, в което да можем ние собственоръчно да готвим и да раздаваме прясно приготвена храна.


Това съобщи в изявление пред БГНЕС Стоян Симов, уредник и доброволец в самодейността " Св. Георги ".


“От една година с помощта на дарения от доста донори и една фондация създадохме самодейност, в която доста хора съумяха да се включат, с цел да се съберат даренията за това камионче. От една година насам фантазията ни се сбъдна, “Камионче за топла храна “ е налично, и стартира тежката задача за нас да готвим независимо вътре в него ”, добави Симов.


Според него чрез камиончето-кухня те съумяват да се сближат с хората. А в последно време и част от хората идват да оказват помощ за приготвянето на заготовките и топлата храна.

“Ние раздаваме храна във вторник, петък и неделя от 18:30 часа ”, сподели Симов. Идват в 14.30, с цел да подготвят храната в двора на Александровска болница. И всеки доброволец е добре пристигнал да се включи в самодейността./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР