Преди три години тогавашният американски президент Доналд Тръмп взе решението

...
Преди три години тогавашният американски президент Доналд Тръмп взе решението
Коментари Харесай

Байдън може да вдигне тарифите над китайските компании

Преди три години тогавашният американски президент Доналд Тръмп взе решението да солени цени над внасяните в страната потребителски артикули и електроника от Китай. Ставаше въпрос за цени над артикули за над $300 милиарда. Голяма част от тях може обаче да отпаднат скоро, с помощта на сегашния президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън, предава Bloomberg.

Байдън е дискутирал своите планове със своите съветници, както и с финансовия министър на страната Джанет Йелън, а задачата на свалянето на цените е битка с инфлацията и облекчение на настоящето състояние на американците, добавя изданието. Според експерти и политици, сходна мярка може да окаже незначителен резултат над галопиращата инфлация в Съединени американски щати, която неотдавна доближи инфлационен 40-годишен връх. Съпартийците на Байдън от Демократическата партия също не са уверени в правилността на едно сходно решение на фона на междинните избори, които ще се проведат през есента.

Financial Times предава на собствен ред, че до момента в който Йелън поддържа свалянето на цените, то хора, като американският търговски представител Катрин Тай счита, че премахването или намаляването на цените би сложило Съединени американски щати в неизгодни позиции при бъдещи договаряния с Китай.

През март тази година американското държавно управление отстрани цените над съответна категория софтуерни артикули – видеокартите. В отговор на този ход, Asus оповестиха, че ще понижат цената на някои свои модели карти за американския пазар с до 25%. Компанията съблюдава обещанието си и по този начин смъкна доста цените на модели, като GeForce RTX 30, RTX 3050, 3060, 3070, 3080 и RTX 3090.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР