Преди седем месеца убийството на Евгения Владимирова потресе България.Мъжът ѝ

...
Преди седем месеца убийството на Евгения Владимирова потресе България.Мъжът ѝ
Коментари Харесай

Говорят две майки - на откритата в куфар Евгения и на заподозрения за убийството й Орлин

Преди седем месеца убийството на Евгения Владимирова потресе България.

Мъжът ѝ Орлин Владимиров я разгласи за изчезнала, а следствие стана ясно, че съгласно проверяващите той я е умъртвил. Тялото на младата жена бе намерено в куфар, като с цел да бъде скрито убийството на помощ на Орлин се притекъл татко му. Сега Пламен Владимиров е на независимост. За първи път пред Тина Ивайлова и екипът на застават две майки – тази на убитата Евгения и тази на палача ѝ – Орлин.

"Затова съм тук, с цел да има обективен развой. С присъда доживотна без право на подмяна и за двамата – и за бащата, и за килъра. Единственият, който е могъл да предотврати това ликвидиране е бил татко му, само че той не го е направил. Не може ти да имаш сили да изхвърлиш един мъртвец, а пък да не можеш да лежиш в ареста, тъй като си доста болен. “

Така майката на Евгения -Капка Чорбанова разяснява по-леката мярка, която даде съдът на Пламен Владимиров-„ домакински арест “.

За злокобната фамилна история към този момент ви разказахме. 13 октомври 2021 година. Евгения Владимирова е оповестена за търсене от мъжа си Орлин Владимиров. След месец в неопределеност Министерство на вътрешните работи афишира ареста на Орлин с обвиняване за ликвидиране. Арестуван е и татко му. Срещнахме ви и с Орлин, с с който разговаряхме ден преди да открият Евгения, захвърлена в куфар край Перник.

Седем месеца по-късно делото още не е влезнало в съда. Бащата на Орлин е освободен с по-лека мярка „ домакински арест “. След два дни още веднъж ще застене пред съда с цел да изиска мярка “гаранция “, с цел да може да се лекува без полицейски контрол. Пламен Владимиров отхвърли да беседва с екипа ни. Съпругата му обаче -Боряна, която е и майка на Орлин, застана пред камерата ни. Твърди, че той съжалява за стореното. Вижте какво споделиха околните на Евгения и майката на Орлин Владимиров, упрекнат за жестокото ликвидиране на брачната половинка си:

Боряна Владимирова твърди, че синът ѝ съжалява за стореното, само че „ нищо няма да върне Евгения “. Че нищо няма да върне Евгения знаят и нейните близки. Това, което в този момент им дава сили е вярата за обективен развой.

„ Поводът за изявлението ми е това, че бащата на килъра е пуснат под домакински арест още март месец. В момента той желае неговата мярка още веднъж да бъде прегледана и изобщо да бъде освободен и да може да се движи умерено на всички места. Пуснали са го под претекст, че бил болен. Да убиваш и да укриваш мъртвец можеш, и не си болен, само че да лежиш в ареста си болен. Нашето законодателство малко куца в това отношение, че укриването на куфара, където са били натъпкали щерка ми не било закононарушение. Той си е помощник в това ликвидиране, защото той е занесъл куфара до мястото, където е била изхвърлена. Това желая да обясня, че в деня на убийството сутринта двамата с килъра са ходили да гледат мястото, където да я изхвърлят. Мястото е покъртително, аз през живота си такова място не съм виждала това е хвостохранилището на Перник. Просто цяло знамение е, че полицията съумя да я открие “, споделя майката на Евгения-Капка Чорбанова.

Трудно изричат името на Орлин и родителите на младата жена и нейните другари. Наричат го „ килъра “.

„ Тя ми беше като сестра. Толкова доста я обичах. За страдание тази покруса ни раздели. И нека килърът и неговия съизвършител получат единствената обективна присъда доживот без право на подмяна. Аз бях потресена като разбрах, че е пуснат да си върви у дома. Колко болен да е бил откакто е съумял да придвижи тялото й? “, пита Теодора Терентева.

„ Ние не желаеме чудеса от системата, а единствено правдивост и двамата да си останат доживот в пандиза. За мен и двамата са еднообразно отговорни. Няма значение кой е физическия причинител. И би трябвало да бъдат съдени по един и същи метод., “ добавя друга другарка на Евгения- Неделина Филимонова.

„ Искам да се обърна към Пламен в името на единствения си внук да си понесе отговорността. Ако има доблестта един ден когато дететот порасне, да го направи това. “, споделя Дияна Стоева.

Близките на Евгения се тормозят за сигурността си.

„ Притесняваме се за нашата сигурност и за сигурността на детето най-много, тъй като Пламен – бащата на килъра, в случай че бъде пуснат на независимост може да предприеме дейности. Както са умъртвили нея и са я укрили, да убие някой от нас. Притеснявам се и за фамилията на сина ми, които в действителност са поели грижата да гледат детето. Това ми е терзание също, защото е някогашен чиновник на ДАНС. Не знам какво да чакам, откакто може мъртвец да укрива. Може и ликвидиране да извърши. “, споделя Капка Чорбанова.

През времето до момента в който Орлин симулираше, че търси Евгения, в действителност е мисли по какъв начин да стартира живота си изначало, настояват околните й.

„ Ние сме го засичали във входа с детето, ходили да пазарят. Той към този момент си беше построил живота, че двамата си остават и си продължаваше по остарелия метод. Вместо в този един месец да преобърне страната и всичко, с цел да я намерят, той беше отишъл да пазари облекла. На 31 октомври е бил на събиране с другари и споделил, че желае да се реалокира в различен град, по този начин или другояче е хом -офис. В главата му е било, че желае да стартира нов живот единствено двамата. “, споделя Дияна Стоева.

Искам да го попитам дали в този момент е благополучен и удовлетворен от дейностите, които е направил? Защото почерни живота на четири фамилии и най-много на детето си. Сложи белег оттук насетне то да живее без майка и с бащаубиец. Дете, което не заслужава това нещо и дете, което за мен беше извънредно доста обичано от нея, мисля, че и той го обичаше.

Близките и приятелите на Евгения, която остана вечно на 33, желаят единствено обективен развой.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР