Преди реконструкцията на двата етажа на Клиниката по медицинска онкология,

...
Преди реконструкцията на двата етажа на Клиниката по медицинска онкология,
Коментари Харесай

Ремонтът на Клиниката по медицинска онкология струва 1,4 млн. лева

Преди реконструкцията на двата етажа на Клиниката по здравна онкология, за което Министерството на здравеопазването отпусна средства в размер на близо 1,4 млн. лева, етажите бяха неизползваеми. Днес те са съвременна база, която дава отговор на европейските условия за модерно лекуване и сигурност на пациентите. Убеден съм, че ремонтът ще усъвършенства изискванията на труд и ще способства за повишение мотивацията на работещите в клиниката. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев по време на откриването на ремонтираната Клиника по здравна онкология на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология – София.

През последните години и у нас, и в международен мащаб, се следи наклонност към увеличение броя на пациентите със злокачествени болести. Въпреки че опциите на актуалната медицина са на високо равнище, онкологичните болести към момента са предизвикателство – изискват сериозен финансов запас и навременни и качествени здравни грижи. „ Необходими са непрекъснати вложения. Ето за какво Министерството на здравеопазването насочи напъните си в посока закупуване на модерна здравна инсталация и съоръжение и подобряването на материалната база “, изясни Ананиев.

В момента в болничното заведение се прави апаратура на първият за България цифров ПЕТ КТ (ПЕТ скенер), за закупуването на който министерството даде на лечебното заведение близо 5 млн. лева Апаратът е от най-голям клас и е единствен за Балканския полуостров.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР