Преди половин година статия на Kotaku критикува положението в един

...
Преди половин година статия на Kotaku критикува положението в един
Коментари Харесай

Riot е сред първите гейминг студия, наели хора, за да елиминират професионалната дискриминация

Преди половин година публикация на Kotaku подлага на критика ситуацията в един от гейминг колосите Riot Games. Причината беше отхвърлянето на дами служителки в компанията, ръководена основно от мъже. Сега Riot наема за първи път „Главен секретар по въпросите с многообразието“ в лицето на Анджела Роузборо (бивша служителка на Dropbox). Нейната задача е да провежда специфични действия в студията, които сплотяват екипите без значение от техния пол, раса или етнос.

Роузборо направи изказване:

„Имах опцията да срещна невероятни „бунтари“ които имат вярата да основат просвета, в която всички съумяват дружно. Толкова ме впечатли пристрастеността на тази компания, без значение от пречките и несъгласията, и се вълнувам да бъда част от този развой. Нямам търпения да стартира и да осигуря увереността на всеки „бунтар“ в неговата уникалност…“.

По-рано тази седмица Riot разкри обширно проектите си да даде подобаващи условия на всеки чиновник в компанията. Планират да се провеждат специфични образования за служащите, да се организират съвещания с трети лица и да се следи по-прецизно ситуацията в офисите. По едно време студиото зад League of Legends даже стартира да уволнява хора, за които е потвърдено, че упражняват тормоз над сътрудници. В края на предходната година Riot Games нае някогашния вицепрезидент на Uber Франсис Фрей, с цел да организира промени във вътрешната организация. Това беше направено след завеждане на дело против компанията заради полова дискриминация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР